Novigrad: Za uređenje Rivarele 1,4 milijuna kuna

Plaža Rivarela (A. DAGOSTIN)
Plaža Rivarela (A. DAGOSTIN)

Proračun Grada Novigrada za 2016. godinu planiran je u iznosu do 48,1 milijun kuna. Među proračunskim korisnicima najviše novca iz gradskog proračuna dobit će vrtići i to "Tičići" tri milijuna kuna, a talijanski dječji vrtić 1,5 milijuna kuna. Muzeju Lapidarium namijenjeno je 744 tisuće kuna, a Gradskoj knjižnici 710 tisuća kuna.

Predstavljajući proračun za iduću godinu, gradonačelnik Anteo Milos predstavio je i program održavanja, planiranje i izgradnje komunalnih objekata vrijedan ukupno 21,9 milijuna kuna. Od tog novca 3,7 milijuna kuna namijenjeno je poticanju razvoja turizma, 6,7 milijuna kuna održavanju komunalne infrastrukture, pet milijuna kuna prostornom uređenju i unapređenju stanovanja, 1,4 milijuna kuna namijenjeno je razvoju i upravljanju sustavom vodoopskrbe i odvodnje, te 1,2 milijuna kuna sigurnosti u prometu. 

Milos je posebno izdvojio neke od projekata zapravo investicija koje Grad Novigrad iduće godine planira poduzeti. Među investicijama najviše je novca namijenjeno unapređenju turizma, stoga je 1,4 milijuna kuna planirano za treću fazu uređenje plaže Rivarela i 300 tisuća kuna za uređenje plaža Karpinjan, Pinata i Dajla, te kupališnog mola u Kastaniji. Uz to među projektima koji će se realizirati u 2016. godini su uređenje dječjih igrališta u Stanciji Roželo, vrijednog 50 tisuća kuna i Stradi Kontesi, vrijednog 60 tisuća kuna.

Iduće godine Novigrad će dobiti punionicu za vozila na električni pogon za koju je gradskom proračunu planirano 79 tisuća kuna, a za poštara će se nabaviti električno vozilo vrijedno 20,7 tisuća kuna.

U suradnji s Fondom za energetsku učinkovitost gradit će se LED rasvjeta Novigrada, pa će se u sklopu ovog projekta vrijednog tri milijuna kuna postaviti 950 novih svjetiljki koje u odnosu na klasičnu javnu rasvjetu štede energiju i znatnije doprinose zaštiti okoliša. (M. RIMANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter