Novigrad: U sudaru lakše ozlijeđeno dijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedno je dijete lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći u ponedjeljak oko 17.15 sati na cesti Mareda - Novigrad. Nesreću je izazvao 39-godišnjak iz Novigrada koji je, upravljajući autobilom VW polo pulskih oznaka iz smjera Marede prema Novigradu, zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola od 1,88 promila udario u BMW pulskih oznaka.

Mladić (23) upravljao je BMW-om u kojem se nalazilo dijete koje je uslijed sudara zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i vožnje pod utjecajem alkohola 39-godišnjak je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja.

Do početka prosinca ove je godine u prometnim nesrećama na istarskim cestama stradalo 92 djece, i to dok su vozili bicikl ili kao putnici u vozilu, ali i kao pješaci. Dvije najrizičnije dobne skupine djece su ona do sedam godina i od 11 do 13 godina.

Naime, teže je ove godine u prometu ozlijeđeno dvoje, a lakše devetnaestero djece mlađe od sedam godina. U skupini od 11 do 13 godina teže ozljede u prometu zadobilo je troje, a lakše ozljede devetnaestero djece.

Najviše teško ozlijeđene djece ima u skupini pješaka, njih pet. U prometnim nesrećama u kojima su bili putnici u vozilima lakše je ozlijeđeno 51 dijete i jedan maloljetnik no u policiji nemaju podatak koliko je stradale djece bilo propisno vezano, odnosno smješteno u posebnu sjedalicu. Na sreću, ove godine u Istri nijedno dijete nije smrtno stradalo u prometu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter