Novigrad: U subotu treći humanitarni Aerobic day

Djelić atmosfere s prošlogodišnjeg Aerobic daya (J. PREKALJ)
Djelić atmosfere s prošlogodišnjeg Aerobic daya (J. PREKALJ)

Treći humanitarni Aerobic day održat će se u novigradskoj sportskoj dvorani u subotu, a za javnost će biti otvoren od 12 do 21 sat. Najavili su ga, na konferenciji za novinare, Teuta Hodžaj i Majda Šušelj Tara iz umaške sportske udruge AlphaFit, organizatora manifestacije, gradonačelnik Anteo Milos te predstavnici bujskog Centra za inkluziju i podršku u zajednici - voditeljica Ana Boroš, predsjednik Marko Perkov i tajnik Ozren Catela. Upravo je Centru za inkluziju namijenjen prihod ovogodišnjeg Aerobic daya.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim fitness aktivnostima koje će se izmjenjivati svakih sat vremena, a istovremeno će se održavati jedina aerobic konvencija u Istri, s brojnim kvalitetnim instruktorima i prezenterima, uspješnim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj sportsko-rekreacijskoj sceni, koji sudjeluju bez naknade, rekla je Hodžaj. Na repertoaru su pilates, tae bo, bokwa fitness, tae bo & body fit, brasilian but lift, Les Mills bodyattack, zumba fitness master class, x-tempo energy, Les Mills bodycombat, x-tempo dance i flow.

- Među sudionicima su Elena Zdjelar, Porečanka koja je ove godine ponijela titulu IBFF Miss Fitness Model World Champion i IBFF Miss Universe 2013, zatim službena edukatorica zumbe (ZES) Marina Lorencin te Španjolac Joan Altisen Vila, koji će upravo na Aerobic dayu započeti promotivnu turneju za Hrvatsku i Sloveniju svog X-tempo programa, kazala je. Među svjetskim novostima, već popularnim među vježbačima izdvojila je bokwa fitness te Les Mills programe bodycombat i bodyattack.

Šušelj je zahvalila na podršci glavnim pokroviteljima i sponzorima - Gradu, Turističkoj zajednici i Laguni Novigrad, ovdašnjim tvrtkama koji će odgovoriti na upućene im dopise i uplatiti sredstva na račun Centra te svima koji će svojim sudjelovanjem iskusiti radost pokreta, učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i doprinijeti uspjehu humanitarne akcije. 

Organizatorima, pokroviteljima i sudionicima zahvalila je voditeljica Centra Ana Boroš i izvijestila da će na Aerobic dayu njihovi korisnici imati štand s rukotvorinama koje su sami izradiuli, a dio njih će se zasigurno pridružiti vježbačima. Napomenula je da će prikupljena sredstva biti iskorištena za kupnju neophodnog kombi vozila, radi čega je Centar nedavno otvorio poseban žiro račun kod Zagrebačke banke: 2360000-1500403022, IBAN: HR4023600001500403022. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter