Novigrad u finalu s Velim Vrhom

ZAPEČATIO POBJEDU - Marko Bjelanović (M. MIJOŠEK)
ZAPEČATIO POBJEDU - Marko Bjelanović (M. MIJOŠEK)

Utakmica polufinala Kupa NSŽI-ja: Novigrad - Funtana 3:0 (0:0). Gradski stadion Laco. Gledatelja 200. Sudac: Saša Kapular (Brtonigla). Pomoćnici: Katić i Čavarović (oba Buje). Strijelci: 1:0 Valenta (48'), 2:0 Polić (52'), 3:0 Bjelanović (55'). Žuti karton: Vuković (Funtana).

NOVIGRAD: Beblek (od 82. Boglić), L. Čakarun, Mileusnić (od 74. Gavrić), Valenta, Glavaš (od 61. M. Čakarun), Bjelanović (od 56. Bičanić), Polić, Batelić (od 61. Žabec), Muminović, Caput (od 61. Dadić), Grujević (od 70. Ismaili).

FUNTANA: Lisjak (od 80. Kazalac), Radenović, Buršić (od 76. Popović), Pinčan, Šegon, Gjurchinoski, Vuković, Legović (od 90. Licardo), Fedotov (od 79. Smoljan), Lajtman (od 69. Sardelin), Jugovac (od 86. Glavočević).

Gosti iz Funtane su hrabro ušli u utakmicu i namučili domaće koji su, čini se, malo olako shvatili protivnika. Počeli su domaći s Batelićem u napadu na desnoj strani koji je u duetu s Grujevićem "sto puta" prošao po boku. Na lijevoj strani nedostajao je Aleksić, pa se igra domaćih odvijala na desnom boku. Iz jedne takve akcije Batelić ubacuje Bjelanoviću na 16 metara, ovaj se namješta i puca snažno u sam lijevi donji kut, ali je Lisjak oprezan i izbija loptu u korner. Gosti uzvraćaju u 27. minuti kad loptu ubačenu iz slobodnjaka Lajtman lijepo zahvaća, ali Beblek je poletio, uhvatio loptu i otklonio moguće iznenađenje. U 32. minuti Muminović dva puta prijeti Lisjaku, prvi put pored vrata, a drugi put Lisjak brani. Gosti se ne daju, u 37. minuti Fedotov pokazuje svoju vještinu i slijeva oštro puca, a Beblek iz drugog puta uspijeva ukrotiti udarac.

Vjerojatno je u poluvremenu u svlačionici domaćih bilo ukazivanja na nedostatke u igri koje je duže potrajalo, pa je sudac zvao domaće da izađu na travnjak. Trenerova je prodika bila više nego dobro upućena, jer su na igralište izašla "neka druga" jedanaestorica domaćih koja je u 10 minuta razmontirala Funtanu i riješila utakmicu s tri pogotka u mreži Lisjaka. Najprije je u 48. minuti iz lijepog Grujevićevog ubačaja iz kuta Valenta iz trka glavom zakucao loptu u lijevi kut nemoćnog Lisjaka, da bi nakon par minuta Batelić bio uporan u trku za jednom ubačenom loptom. Stigao ju je na samoj korner crti i ubacio do natrčalog Polića koji s pet-šest metara puca iz prve i povisuje na 2:0. Gledatelji nisu ni sjeli, a već je bilo 3:0. Grujović je po tko znao koji put projurio po desnoj strani i oštro ubacio pred gol, gdje Bjelanović ne griješi i lopta je ponovo u mreži. Do kraja utakmice prilike za domaće imali su Bjelanović i Matija Čakarun, ali je oba puta Lisjak izašao kao pobjednik. Zadnju priliku na utakmici imao je Vuković kad je njegov udarac promašio desne rašlje za centimetre. (G. JUGOVAC)


Podijeli: Facebook Twiter