Novigrad: Svjetsko prvenstvo u kuglanju

DANAS U POLUFINALU - Nataša Ravnić Gašparini  M. MIJOŠEK
DANAS U POLUFINALU - Nataša Ravnić Gašparini M. MIJOŠEK

Sjajni su bili hrvatski reprezentativci predzadnjeg dana šestog Svjetskog prvenstva u kuglanju koje se održava u Novigradu, odigravši vrhunske mečeve osmine finala, a odmah potom i četvrtfinala u disciplini pojedinačno. Sada je već sigurno da će se  zadnjeg dana slaviti medalje koje će oko vrata staviti Nataša Ravnić Gašparini, Ines Maričić te Hrvoje Marinović koji su izborili polufinale, pa je pitanje samo kojeg će one sjaja biti.

Porečka kuglačica Ravnić Gašparini imala je u osmini finala za protivnicu reprezentativnu kolegicu Anu Jambrović iz riječke Mlake od koje je bila bolja s uvjerljivih 4:0 u setovima, odnosno 640:576 u čunjevima. Nešto kasnije, u četvrtfinalu, Ravnić Gašparini uspjela je zadržati koncentraciju u izuzetno napetom dvoboju, gdje je za svaki set odlučivalo svega 2-3 čunja, te je na kraju podignula ruke slaveći pobjedu nad Slovenkom Brigitom Strelec sa 2:2 u setovima i 597:593 u čunjevima.

Vrhunsko izdanje ponovila je u osmini finala i druga riječka predstavnica Ines Maričić koja je ponovno išla debelo preko magične brojke od 600 čunjeva. Srušila ih je čak 654 protiv Čehinje Hane Wiedermannove koja sa srušenih 606 čunja nije imala prevelike šanse. U četvrtfinalu imala je Maričić, kao i porečka reprezentativka, puno teži posao, ali je važnost trenutka izvukao iz nje maksimum, te je u napetom dvoboju "pala" Mađarica Anita Mehesz. Bilo je 2:2 u setovima i 613:605 u čunjevima.

U polufinalu Nataša Ravnić Gašparini igra protiv Njemice Sine Beisser, a Ines Maričič protiv Čehinje Anete Cvejnove, pa je tako moguće hrvatsko finale, koje sjajni organizatori u Novigradu priželjkuju.

U osmini finala je zapela Klara Sedlar. Previsokom se preprekom pokazala Čehinja Nikole Tatouskove koja je pobijedila s 3:1 u setovima.

A što reći za Hrvoja Marinovića, osim da suvereno tijekom cijelog prvenstva ruši čunjeve i protivnike, te je osigurao polufinale Svjetskog prvenstva, a također i brončanu medalju u kombinaciji. Jučer je u osmini finala pobijedio Mađara Atillu Nemesa 3:1 u setovima. Još je jače odjeknuo rezultat splitskog kuglača u četvrtfinalu gdje je pobijedio svjetskog rekordera Tamasa Kissa iz Mađarske s 3,5:0,5 u setovima. U polufinalu mu predstoji najveći izazov do sada, susret protiv ponajboljeg kuglača današnjice, Vilmoša Zavarka iz Srbije. Srpski reprezentativac je pak u polufinale dospio nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od našeg drugog reprezentativca, Marija Mušanića s 4:0 u setovima. Prije toga Mušanović je uspješno prošao osminu finala pobijedivši Austrijanca Philippa Vseteckog 3:1 u setovima.

Drugi polufinalni par kod seniora tvore Igor Kovačić (Srb) i Normert Kiss (Mađ). (Mladen PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter