Novigrad: Svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige

Vedrana Štiglić Vidović i Zlatan Varelija prilikom predstavljanja zbirke pjesama "Rasuta u čežnjama"
Vedrana Štiglić Vidović i Zlatan Varelija prilikom predstavljanja zbirke pjesama "Rasuta u čežnjama"

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Novigrad svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige predstavljanjem zbirke pjesama Vedrane Štiglić Vidović "Rasuta u čežnjama". Zbirku je u ime nakladnika, Matice hrvatske, ogranak Buje, predstavio Zlatan Varelija.

Umaška književnica Vedrana Štiglić Vidović rođena je u Sinju, a od 1975. godine na Bujštini radi kao prosvjetna i kulturna djelatnica do umirovljenja. Do sada je u izdanju Ogranka Matice hrvatske Umag objavila zbirku priča "Stope iza gromače", 2009. godine zbirku pjesama "Da me zaboliš", a 2011. godine drugu zbirku priča "Popara i druge priče". Autorica je u razgovoru s publikom predstavila svoj stvaralački rad i pročitala nekoliko pjesama iz zbirke "Rasuta u čežnjama". Mladi novigradski glazbenik Emanuel Pištan popratio je književnu večer na harmonici, koju uči u glazbenoj školi Osnovne škole Rivarela već nekoliko godina pod mentorstvom Branislava Ostojića.

Nakon pjesničke večeri, u predvorju knjižnice, članovi i članice udruge likovnih umjetnika amatera iz Novigrada, Agata svečano su otvorili svoju zajedničku izložbu pod nazivom "Barke i more". Ravnateljica knjižnice, Morena Moferdin, izrazila je zadovoljstvo što će ova izložba oplemeniti prostore knjižnice i pohvalila je članove i članice udruge Agata na trudu i napretku u radu koji je vidljiv u svakoj godišnjoj izložbi koju udruga realizira u knjižnici. Članica udruge, Zvjezdana Davanzo, predstavila je publici članove udruge i njihov rad izložen na izložbi. Izložba ostaje otvorena do 14. studenog i može se pogledati u radno vrijeme knjižnice. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter