Novigrad sufinancira obnovljive izvore energije

Ilustracija (D. LOVROVIĆ/NL)
Ilustracija (D. LOVROVIĆ/NL)

Do 24. lipnja je otvoren natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima (obiteljskim kućama i višestambenim zgradama) na području Novigrada.

Tekst natječaja i pripadajući obrasci objavljeni su na službenim web-stranicama Grada (www.novigrad.hr). Sufinancirat će se nabava i ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije - solarnih toplinskih kolektora, kotlova na drvnu sječiku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje te fotonaponskih kolektora i akumulatora za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju (samostalni sustavi/off-grid).

Za tu je namjenu gradskim proračunom i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano 495 tisuća kuna. Opravdani će troškovi biti sufinancirani nepovratnim sredstvima u visini od najviše 50 posto investicije, odnosno do maksimalnih 15 tisuća kuna po kućanstvu. Od toga će 40 posto pokriti Fond, a 10 posto Grad. Doprinos Fonda Grad si je priskrbio uspješnim sudjelovanjem na javnom natječaju sa svojim projektom "Mislim zeleno, grijem se pametno". (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter