Novigrad smanjio zakup poslovnih prostora

Popust se odnosi na poslovne prostore u starogradskoj jezgri (K. FLEGAR)
Popust se odnosi na poslovne prostore u starogradskoj jezgri (K. FLEGAR)

Svim zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Novigrada smještenima u starogradskoj jezgri smanjene su zakupnine. Odlukom gradonačelnika Antea Milosa, za razdoblje od 1. ožujka ove godine do 28. veljače 2015. uvedeno je smanjenje od 10 posto za poslovne prostore do 70 četvornih metara te od 15 posto za prostore veće od 70 kvadrata.

- Riječ je o jednoj od mjera i aktivnosti kojima Grad, otkako su gospodarski pokazatelji počeli bilježiti negativne trendove i ukazivati na pojavu ekonomske krize, nastoji zaštititi ovdašnje poduzetnike i obrtnike te im pomoći u očuvanju gospodarske djelatnosti i radnih mjesta. U ovom se slučaju radi i o pomoći u revitalizaciji starogradske jezgre, objasnio je gradonačelnik.

Uvedeno je i smanjenje poreza na tvrtku malim poduzetnicima i obrtnicima u iznosu od 50 posto, a za zakupce poslovnih prostora u starogradskoj jezgri, koji svoju djelatnost obavljaju tijekom cijele godine, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u mjesecima izvan turističke sezone.

Grad je u suradnji s Istarskom županijom upravo pokrenuo i program dodjele nepovratnih sredstava za poticanje poduzetništva i obrtništva. (K. FLEGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter