Novigrad: Škola prerasla u slucaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je nedavno i najavila, novigradska organizacija HDZ-a podnijela je, na osnovu izjave saborskog zastupnika i predsjednika Talijanske unije Furija Radina, Opcinskom državnom odvjetništvu u Bujama kaznenu prijavu protiv nepoznatih pocinitelja zbog navodnog teroriziranja roditelja ucenika Talijanske osnovne škole u Novigradu samo zato što im djeca pohadaju tu školu.

" Po izvještavanju jednog internetskog portala, gospodin Radin je u svom javnom istupu naveo da u zadnje vrijeme, a dalo bi se zakljuciti da se to odnosi na razdoblju od 2. do 10. studenog, nepoznati pojedinci iz Novigrada teroriziraju pojedine roditelje. Takvim su ponašanjem ostvareni elementi kaznenog djela povrede ravnopravnosti gradana iz clanka 106. Kaznenog zakona.

Stoga smo od Državnog odvjetništva zatražili da žurno poduzme mjere u cilju pronalaska pocinitelja te da, buduci da ocigledno gospodin Radin poznaje pojedine oštecene, od njega zatraži podatke o njima. Zatražili smo i izvještaj o svemu poduzetom, jer se radi o ozbiljnim, zapanjujucim tvrdnjama saborskog zastupnika, a sve u cilju sprecavanja mogucih vecih sukoba zasad nepoznatih gradana Novigrada", pojasnio je predsjednik gradskog HDZ-a Alen Janicic.

Napomenuo je da nemaju razloga sumnjati u istinitost Radinove izjave i da se u slucaju tako ozbiljnog problema na tome ne smije stati, vec svoj posao treba odraditi Državno odvjetništvo. "Ne možemo dozvoliti da itko provodi teror nad bilo kim iz bilo kojeg razloga, a posebno ne zato što mu djeca pohadaju talijansku školu ili zato što je druge nacionalnosti", naglasio je Janicic.

Prijava novigradskog HDZ-a najnoviji je dogadaj vezan uz slucaj problematicnog izbora ravnatelja Talijanske osnovne škole u Novigradu. (Kristina FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter