Novigrad: Prevarila ga za više desetaka tisuća kuna

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Osamdesetogodišnjak iz Novigrada u ponedjeljak je ostao bez više desetaka tisuća kuna. Policija je provedenim izvidima utvrdila da je 80-godišnjaku na vrata u Ulici Laco u jutarnjim satima došla navodna prodavačica pokrivača koju je pustio u kuću.

No, nakon što je žena otišla 80-godišnjak je primijetio da mu je ujedno i novac nestao te je odmah nazvao policiju.

Policija je o ovakvim slučajevima više puta upozoravala javnost - treba pripaziti koga se pušta u kuću. Varalice, neovisno radi li se o muškoj ili ženskoj osobi potencijalnim žrtvama se predstavljaju kao neke službene osobe, prodavači razne trgovačke robe, dostavljači pošiljaka, inkasatori ili pripadnici vjerskih zajednica.

Kada ih se pusti u stan ili kuću vješti prevaranti iskoriste nepažnju domaćina i ukradu vrijednosti. Preporuka je da nenajavljenoj osobi ne otvarate vrata ukoliko prije niste provjerili o kome se radi, a svakako treba zatražiti na uvid dokument.

Prevaranti se učestalo koriste raznim trikovima kao nesvjestica ili nagla slabost, no treba biti sumnjičav. Ukoliko je osoba uporna i želi ući na vrata obavezno nazvati policiju, a poželjno je alarmirati i susjede. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter