Novigrad: Počinje maraton zabave

Fešta sv. Pelagija (arhiva, M. MIJOŠEK)
Fešta sv. Pelagija (arhiva, M. MIJOŠEK)

Grad Novigrad i lokalna Turistička zajednica pripremili su pravi mali maraton zabave od danas do srijede za Dan grada i feštu novigradskog zaštitnika svetog Pelagija - niz sportskih, zabavnih, kulturnih, ali protokolarnih događanja, začinjenih bogatom gastronomskom ponudom.

Na dvjema glazbenim pozornicama, na Velikom trgu i Porporeli, posjetitelje će večeras zabavljati Kiki Rahimovski i The Night Express band, a sutra Mediterraneo i poznati DJ-i Simon Adams, Drama DeeJays i Wallrockerz  okupljeni na Porporella Summer Party-ju vol. 1, za kojima slijedi jedna novina - Silent party. Nedjelja je rezervirana za Three ladies featuring Sanja Doležal, Serđa Valića i Magnoliju.

Glazbene sladokusce će u ponedjeljak razveseliti nastup Mira Ungara i Damir Kukuruzović Gipsy swing quinteta u Prolazu Boška Petrovića. U srijedu, na sam Dan grada i sv. Pelagija, u jutarnjim satima će se održati procesija i svečana misa u župnoj crkvi sv. Pelagija i Maksima, dok je navečer zakazana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti uručena priznanja laureatima. Kasnije će nastupit Soulfingersi i Goran Griff band, a točno u ponoć najavljen je spektakularni vatromet.

Program uključuje brojna sportska događanja u čijoj organizaciji sudjeluju gotovo svi novigradski klubovi. Tu je i večer uličnih čarobnjaka u Prolazu Boška Petrovića (subota), mozaični dramsko-scensko-plesni program "Povratak u doba baroka" porečkog Društva prijatelja Giostre u atriju muzeja Lapidarium, završnica s aukcijom humanitarne akcije "Klupica za srce" u Parku Irme Benčić (nedjelja), prvi koncert novigradskih zborova "Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…" (utorak) te izložba članova Ateliera-galerije Agata "Moj grad III – Zidine / La mia citta III – Le mura" u atriju Gradske knjižnice (srijeda). (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter