Novigrad: Početak izgradnje POS-ovih stanova u lipnju

Za Novigrađane gradit će se dvije zgrade od po devet stanova veličine od 40, 58 i 79 četvornih metara (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Za Novigrađane gradit će se dvije zgrade od po devet stanova veličine od 40, 58 i 79 četvornih metara (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Nakon katastarskih izmjena na dvjema građevinskim česticama, dobivanje građevinske dozvole za dvije višestambene zgrade koje Grad Novigrad planira izgraditi u sklopu vlastitog programa poticane stanogradnje pitanje je dana, doznajemo iz gradske uprave.

Građevinska dozvola je preduvjet za raspisivanje natječaja za izgradnju. Natječaj je u završnoj fazi pripreme, a u Gradu procjenjuju da bi ga mogli okončati tijekom travnja. Tada će biti poznati svi uvjeti izgradnje, poput cijene, rokova i uvjeta plaćanja izvođaču.

Na temelju tih podataka bit će formirana konačna cijena četvornog metra budućih stanova iz POS-a. Uslijedit će poziv građanima slijedom liste prvenstva, formirane nakon već provedenog natječaja, da bi mogli preuzeti ugovore o kreditu i uplatiti sredstva. Realno je očekivati početak građevinskih radova u lipnju ove godine, vele u gradskoj upravi.

Svojim programom poticane stanogradnje Grad Novigrad nastoji građanima omogućiti rješavanje stambenog pitanja po povoljnijim financijskim uvjetima od onih aktualnih na tržištu. Cijena četvornog metra stambenog prostora bit će niža od tržišne zahvaljujući činjenici da Grad besplatno ustupa zemljište za izgradnju u prigradskom naselju Stancijeta i kompletnu infrastrukturu, odriče se komunalnog doprinosa te proračunskim sredstvima financira prostornoplansku, projektnu i dokumentaciju za gradnju objekata. (K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter