Novigrad: Plesnjaci s Mirom Ungarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povratak u šezdesete, u vrijeme plesnjaka i žive svirke, desit ce se veceras na terasi novigradskog hotela Emonia, gdje u 20.30 sati nastupa renomirani pjevac Miro Ungar sa svojim Come Prima Bandom.

Rijec je o prvom nastupu od ukupno osam - kako doznajemo od Mira Ungara; sljedecih osam tjedana svakog cetvrtka on ce sa svojim bendom na vecerima pod nazivom "The Golden 60's" izvoditi repertoar najvecih hitova šezdesetih godina, od balada preko swinga do rock'n'rolla, a naci ce se tu i neke Ungarove uspješnice. Organizatori ovih veceri su hotelsko poduzece Laguna i Grad Novigrad, a više uoci vecerašnje "premijere" kazao nam je Ungar.

- Na terasi novigradskog hotela Emonia nekad su se tradicionalno održavali plesnjaci, a vjerujem da cemo ovim programom ponovo oživiti to doba plesnjaka. Nastupam s bendom prokušanih glazbenika, na celu s odlicnim makedonskim trombonistom Kirom Mitrevom, koji je, izmedu ostalog, diplomirao i na renomiranoj jazz akademiji Berkley, kaže Ungar.

Uz Mitreva, Ungarov prateci bend cine još klavijaturist Nevio Biloslav, gitarist Franko Puhalj, basist Davor Hacic i bubnjar Nikša Dragolin.

- Ovim koncertima cemo na neki nacin najaviti izlazak mog novog albuma pod nazivom "Sad ili nikad". Album je dobio naziv po skladbi Henryja Mancinija "Meglio Stasera (It Had Better Be Tonight)", poznatijoj u obradi Michaela Bublea, a uz sedam novih autorskih pjesama koje su razni autori napisali za mene, na albumu ce se naci i pet evergreena, otkriva nam Ungar detalje o ovom izdanju koje 1. rujna objavljuje Aquarius Records.


Podijeli: Facebook Twiter