Novigrad: Održana prva utrka Cittanova RUN


U organizaciji Aminess hotela i kampova jučer se na ulicama Novigrada održalo prvo izdanje Novigrad - Cittanova RUNA, atraktivne utrke namijenjene rekreativcima i profesionalnim trkačima koja je okupila više od 200 sudionika. Ovom je utrkom organizator želio zaključiti još jednu uspješnu turističku sezonu koja je obilovala brojnim sportskim i zabavnim sadržajima.
 
Trčalo se na pet i deset kilometara a trasa je prolazila po živopisnim ulicama i lungomareom. Start je bio u 11 sati ispred hotela Aminess Maestral, a najbolje 
rezultate osvojili su domaći i slovenski trkači.
 
U kategoriji žena u dužoj dionici prve tri plasirane bile su Lucija Krkoč, Kristina Bele iz Slovenije i Veronika Erlić. Na pet kilometara prva je bila Ana Benčić, a za njom 
najbolje su vrijeme ostvarile Slovenke Polonca Gričar i Rosana Brišar. U muškoj kategoriji na deset kilometara sva trojica su bili iz Slovenije - Simon Strnad, Kristjan Ipavec i Matjaž Vrhunc. Hrvati su imali najbolje vrijeme na pet kilometara - prvoplasirani je Danijel Ivaničić, za njim su bili Stiven Vunić i Ivan Kajfeš.
 
Kako pojašnjava organizator, ovom se manifestacijom i Novigrad pridružio rastućem trendu velikog interesa za gradske i ulične utrke u kojima nije važno pobijediti, već sudjelovati, o čemu govori i više od 200 prijavljenih natjecatelja.
 
Promotor Novigrad - Cittanova RUNA bio je proslavljeni zlatni olimpijac Giovani Cernogoraz, i sam rekreativni trkač i najpoznatiji novigradski sportaš koji se aktivno uključio u promociju utrke za koju vjeruje da će postati tradicionalna i time dodatno obogatiti inače vrlo kvalitetnu ponudu sportskih sadržaja i manifestacija u Novigradu.
 
- Vjerujem da će naši trkači i gosti domovima ponijeti lijepe doživljaje i upoznati Novigrad i Istru kao destinaciju u kojoj se gotovo cijele godine mogu odvijati aktivnosti na otvorenom. Grad godinama ulaže u sportsku infrastrukturu, a zbog blage klime i konfiguracije terena, vjerujem da su upravo trčanje i biciklizam jaki aduti naše turističke ponude - zaključio je Cernogoraz.
Inače, Novigrad - Cittanova RUN održava se svega tjedan dana nakon još jedne novigradske sportske premijere, prvog izdanja Istria Youth Cupa koja je od 13. do 16. listopada ugostila mlade talente (U-16) vodećih europskih nogometnih klubova. (T. K.)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter