Novigrad: Održana modna revija brenda Anima M.

(T. GRGIĆ)
(T. GRGIĆ)

U novigradskom se muzeju Lapidarium održala još jedna u nizu uspješnih modnih revija brenda Anima M. na kojoj je umaška modna dizajnerica Mirna Posavčević pred mnogobrojnom publikom premijerno predstavila novu zimsku kolekciju pod nazivom ''These Crazy Lines''.

-Kolekcija je inspirirana linijama i geometrijskim oblicima, a isto tako spajanjem nespojivog – nečeg nježnog sa strogim linijama i teksturama. Linije, geometrijski likovi, minimalizam kroja. Koristila sam različite materijale poput vune, eko kože, pamuka i svile, te mješavine materijala uz dodatak detalja od umjetnog krzna. Ručno oslikavanje tkanine koje samo po sebi ima svojstven duh upotpunjuje kolekciju i time svaki odjevni predmet čini unikatnim. To nekako postaje moj zaštitni znak gdje želim spojiti svoje dvije strasti i prenijeti ih u realizirano djelo gdje svaki odjevni predmet onda postaje statement komad. U kolekciji su prisutni ženski i muški modeli tako da ova modna priča spaja nju i njega gdje se zajedno kreću i oslobađaju, kaže Posavčević i dodaje da je misao vodilja bila izazvati pažnju promatrača, gdje se modeli stapaju s onime što nose, komuniciraju i potiču na razotkrivanje.

Kolekciju su premijerno prikazali modeli Martina Klimić, Emi Dobrilović, Tanja Zeba, Tina Mičić, Naomi Drušković i Saša Zeba. Posebna gošća večeri bila je pjevačica Barbara Munjas koja se često može vidjeti u Anima M. kreacijama, a utjelovila je poseban model koji je predstavljao avangardniji look i samim time upotpunio kolekciju. Večer je dodatno obogatio  Petar Dugandžić -"Rainbow23" koji je izveo plesni performans pod nazivom ''Marioneta''.

Tim frizerskog salona "Moon" pod vodstvom Gabrijele Alajbegović i vizažistica Cristabell Fonović pobrinuli su se za izuzetne frizure i make-up, a muzički kompilator Antonio Pren za glazbu. U ovom je modnom ostvarenju sudjelovao i video "Icarus" pod vodstvom Luane Sinčić i Igora Pekića.

Posjetitelji su nakon revije uživali u vinima renomiranih  istarskih vinara i gastronomskim umijećima Ane Gergorić iz Umaga, nakon čega se večer nastavila u klubu "Booze and Blues" uz glazbu lokalnog DJ-a i piće dobrodošlice.

Anima M. je plod predanosti u stvaranju životnog sna Mirne Posavčević, ambiciozne dizajnerice koja se služi izuzetno izraženim talentom u sklapanju boja, linija i tekstura u jedinstvenu cjelinu na način da  snove pretvara u stvarnost. Dizajn je, mišljenja je, sam po sebi umjetničko oblikovanje predmeta. Od malena je prati želja za umjetničkim izražavanjem i potreba da svojim unutarnjim svijetom oblikuje svijet oko sebe. U dizajniranju odjeće je pronašla nešto što je vodi i što u njoj pokreće ideje.

Dio kolekcije će, doznajemo, biti uskoro dostupan u pulskom concept storeu Plato i na Facebook stranici brenda. (Tea GRGIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter