Novigrad: Muškarac priveden zbog iznude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državljanin Kosova (46) priveden je pritvorskom nadzorniku u utorak poslijepodne zbog sumnje da je iznuđivao novac od 41-godišnjaka iz Novigrada. Naime, umaška policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je od siječnja 2013. do kraja prošle godine od 41-godišnjaka prijetnjama iznudio više od milijun kuna na račun vraćanja dugova.

Prema neslužbenim informacijama 41-godišnjak je od 46-godišnjaka u više navrata posudio oko milijun kuna te mu je do kraja prošle godine, na račun posudbi i kamata, vratio više od milijun i pol kuna. Smatra da je vratio puno više nego je trebao, odnosno da je oštećen za oko 40 tisuća eura, no 46-godišnjak ga je i dalje iznuđivao.

Mlađi muškarac je od njega posuđivao novac u više navrata u eurima i švicarskim francima, po različitim kamatama, a sve je krenulo sa posudbom radi adaptacije kuće ili objekta. Nakon što je više puta posudio novac, 46-godišnjak je počeo tražiti i povrat novca, a kada je 41-godišnjak zaključio da mu je i previše dao, počele su prijetnje da će mu uništiti objekt ali i prijetnje smrću. U konačnici je krajem prošle godine, zbog bojazni za svoj život, 41-godišnjak potražio pomoć u policiji. Za 46-godišnjaka doznajemo da nema adresu prebivališta u Hrvatskoj već samo da povremeno dolazi u Novigrad. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter