Novigrad – Istra 1961 3:3

 Luka Čakarun i Theophilus Solomon  (M. GAVRAN)
Luka Čakarun i Theophilus Solomon (M. GAVRAN)

Prijateljska utakmica: Novigrad - Istra 1961 3:3 (1:1). Gradski stadion Laco. Gledatelja 150. Sudac: Saša Kapular (Brtonigla). Pomoćnici: Katić (Buje) i M. Buvinić (Umag). Strijelci: 1:0 Žabec (27'), 1:1 Prelčec (42'), 2:1 Valenta (59'), 2:2 Roce (61'), 3:2 Glavaš (66'-11m), 3:3 Stepčić (84'). Žuti karton: Pilj (Novigrad), Hong (Istra 1961).   

NOVIGRAD: Beblek, Grujević, Aleksić, L. Čakarun, Valenta, Pilj, Glavaš, Muminović, Bjelanović, M. Čakarun, Žabec (još su igrali, Batelić, Vrdoljak, Dadić, Bičanić, Belaković, Stojak, Jozanović, Asker, Georgiadis, Sakaj, Boglić).

ISTRA 1961: Brkić (od 23. Ivušić), Kelmendi, Gojković, Medić, Jurkić, Polić, Prelčec, Trojak, Rivić, Horg, Ljubanović. Drugo poluvrijeme: Iveša, Colins, Mišić, Georgiev, Žižić, Stepčić, Paracki, Gržan, Roce, Solomon, Bouhna.

U do krajnjih granica borbenoj utakmici gledatelji su mogli uživati u igri, lijepim kombinacijama, obranama vratara i na kraju golovima, zbog čega publika uostalom i dolazi na utakmice. Sve čestitke akterima, posebice domaćinima koji su se gotovo uspješno nosili s pulskim prvoligašem.

Svoje igračke vrline već u drugoj minuti potvrdio je Marin Pilj koji je u trku prošao zadnju liniju suparnika izbio sam pred Brkića, s kojim je imao "kontakt", ali po sucima nedovoljno ozbiljan za najstrožu kaznu. Gosti prenose igru na polovicu domaćina, iz čega se (13') izrodila prigoda za Ljubanovića, no u posljednji je trenutak Grujević osujetio izjednačenje. Vidjeli smo potom točnu asistenciju Bjelanovića za Pilja koji je bio u naletu, ali je Jurkić uklizavanjem otklonio opasnost. Slijedeći nalet domaćina završio je vodstvom. Nakon ubacivanja Aleksića pucao je "škaricama" Pilj, a odbijenu loptu s gol-crte Žabec je s ruba 16-rca lijevom nogom pospremio u gol. Sedam minuta kasnije Pilj je poslužio Bjelanovića koji pogađa lijevu vratnicu. U smiraj prve dionice neopreznost zadnje linije domaćih kaznio je Prelčec.

Na Muminovićev ubačaj iz kuta Valenta je najviši u skoku za - 2:1. Samo dvije minute kasnije Roce izjednačuje na ubačaj Stepčića. zaustavljen metara ponovno izjednačio. Na dubinsku loptu Vrdoljaka slijeva se k Iveši sjurio Bjelanović kojeg je nepropisno zaustavio Mišić, a s bijele točke siguran je bio Glavaš - 3:2. Da  susret završi najpravednije pobrinuo se Stepčić prekrasnim i neobranjivim golom s više od 25 metara. Ni tu nije kraj priči o uzbuđenjima, jer prigoda je bilo još no spašavali su Boglić i Iveša u dva navrata. (M. GAVRAN)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter