Novigrad: Gradonačelnik primio mlade članove Ribona

S prijema za Manuela Korlevića i Stefana Ermana (Iz arhive Grada Novigrada)
S prijema za Manuela Korlevića i Stefana Ermana (Iz arhive Grada Novigrada)

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos u gradskoj je vijećnici primio mlade članove Športsko-ribolovnog društva Ribon, 19-godišnjake Manuela Korlevića i Stefana Ermana, koji su na nedavnim natjecanjima ostvarili vrlo zapažene rezultate, nastavljajući tradiciju kluba koji je dosad iznjedrio nekolicinu državnih reprezentativaca, prvaka Hrvatske i svijeta.

Prijemu nije mogao prisustvovati 18-godišnji Moreno Stelco, a uz njegove su klupske kolege bili roditelji i čelnih ljudi Ribona - predsjednik Bruno Jurišević, dopredsjednik Ivica Mihovilović i trener mladih ribolovaca Borivoj Benda.

Mladićima je Milos uručio monografije Novigrada te je najavio da će Grad ovih dana na račun Ribona uplatiti nagradu od deset tisuća kuna za postignute rezultate.

Korlević je na državnom prvenstvu u Tribunju početkom studenog zaslužio titulu pojedinačnog U-21 prvaka Hrvatske u udičarenju štapom s brodice, a u paru s Ermanom osvojio je dvostruku titulu U-21 prvaka Hrvatske – u udičarenju štapom s brodice i s obale.

Stelco je na svom prvom državnom prvenstvu u konačnom plasmanu bio deveti, što je odličan plasman s obzirom na to da ga je tijekom natjecanja s brodice u stopalo ubola otrovna riba pauk, što je zahtijevalo hitnu liječničku intervenciju i cijepljenje protuotrovom te je izgubio više od dva sata natjecanja.

Sindaca su podsjetili i na druge svoje uspjehe, među kojima je titula viceprvaka svijeta u udičarenju štapom s brodice u kategoriji U-21, koju je u kolovozu u Crnoj Gori izborio Erman.

- Novigrad sve više postaje prepoznatljiv po uspjesima mladih sportaša pa se naša mala sredina može pohvaliti državnim i svjetskim prvacima te olimpijskim pobjednikom. Sve to dokazuje da se trud koji sportski djelatnici nesebično ulažu u rad s mladima višestruko isplati, poručio je sindaco zahvaljujući zaslužnima i najavljujući nastavak podrške Grada aktivnostima za sportski odgoj mladih.

Na važnu ulogu koju u ostvarenju sportskih uspjeha mladih imaju njihovi roditelji, uz nerijetko velika odricanja, ukazao je dopredsjednik Ribona Mihovilović. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter