Novigrad: Gljive-stolice za igralište u Karpinjanu

(K. FLEGAR)
(K. FLEGAR)

Simpatičnim drvenim stolom i stolicama u obliku gljiva, djelom jednog obrtnika iz Gorskog kotara, ukrašen je park s dječjim igralištem u novigradskom parku Janeza Ziherla u Karpinjanu. Donacija je to osiguravajuće tvrtke Euroherc, čiji su je predstavnici Nika Krstevski i Kristijan Benčić predali predstavnicima Grada Novigrada, u prisutnosti Mirele Pavat i Dragutina Penave, članova novigradske podružnice Gljivarskog društva Bujštine Boletus.

Nakon što je uvećanim replikama raznih vrsta gljiva izrađenih od drva već ukrasio dvorište i zelenu površinu gradskih vrtića, novigradski Boletus je na inicijativu gradonačelnika Antea Milosa, koji je i sam strastveni gljivar, koordinirao izradu gljiva-stolica i stola, ispričao je njen predsjednik Dragutin Penava.

Dodao je da se ova akcija savršeno uklapa u programske smjernice njihovog društva, koje predviđaju populariziranje gljivarstva, posebice među najmlađima.

- Nesvakidašnji parkovni namještaj zasigurno će razveseliti novigradske mališane koji se ovdje dolaze igrati, a bit će i atrakcija za brojne turiste koji na ovom području ljetuju, rekla je Pavat. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter