Novigrad: Foto izložba Europa u Bugarskoj


Izložbu fotografija "Europa u Bugarskoj", koju organizira bugarsko veleposlanstvo, u novigradskoj Zajednici Talijana otvorila je veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova.

Otvorenju je u Gradskoj palači prethodio kratki protokolarni susret veleposlanice s domaćinima, gradonačelnikom Anteom Milosom, njegovom zamjenicom Sonjom Šikanić i predsjednicom ZT-a Paolom Legovich Hrobat. Susret je protekao u srdačnom razgovoru, a razmijenjeni su i prigodni darovi.

Nakon prvog gostovanja u Zadru, izložba "Europa u Bugarskoj", koja promovira prirodne ljepote, kulturno-povijesnu baštinu i druge turističke atraktivnosti Bugarske, nastavila je svoje putovanje Hrvatskom. Istarska publika ove fotografije sad ima prigodu vidjeti i u Novigradu, jedinom gradu na Poluotoku u kojemu će biti izložene. Kako je objasnila veleposlanica, Novigrad je posjetila prije nekoliko mjeseci i toliko joj se svidio da su odlučili istarsko predstavljanje prirediti upravo ovdje.

- Bugarska je unikatno lijepa zemlja, sa svojim veličanstvenim planinama, zbog kojih je već u drugom stoljeću nazvana Švicarskom na Balkanu, sa slikovitim Crnim morem i zlatnim pješčanim plažama, s prekrasnom obalom Dunava i neponovljivom dolinom ruža pored grada Kazanlaka. Ova izložba fotografija i promotivnih materijala je odlična prilika za njeno predstavljanje, kao temelj za uzajamno upoznavanje i suradnju naših dviju država i divnih ljudi koji u njima žive, poručila je Dimitrova.

 Gradonačelnik Milos joj je zahvalio na odabiru Novigrada i izrazio zadovoljstvo što je izložba postavljena u Zajednici Talijana, čime je lokalna zajednica još jednom pokazala svoju otvorenost i multikulturalnost.

- Zaista nas raduje ova izložba i posjet bugarske veleposlanice našem gradu. Nadamo se da će ova kulturna suradnja uroditi i konkretnim inicijativama na drugim područjima poput turizma i drugih gospodarskih grana, zaključio je Milos. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter