Novigrad: Do Uskrsa obnovit će se dio Ulice Murvi

U ulici Murvi bit će reljefno uzdignut pješački prijelaz u neposrednoj blizini tržnice
U ulici Murvi bit će reljefno uzdignut pješački prijelaz u neposrednoj blizini tržnice

Sredinom ožujka započela je prva faza rekonstrukcije novigradske Ulice Murvi, na potezu od kružnog toka sa sidrom do spoja s Epulonovom ulicom, u ukupnoj dužini od oko 150 metara. Iz Grada Novigrada vele da će rekonstruirati kolničku površinu prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, a postojeći nogostup uz južnu stranu prometnice (desni kolnički trak, gledajući u pravcu centra grada) će se proširiti.

"Asfaltirat će se prometnica širine 5,5 metara te parkirna mjesta širine 2,3 metra. Izvest će se novi sustav oborinske odvodnje, a rekonstruirat će se i postojeći vodovodni priključci s južne strane kolnika. U neposrednoj blizini tržnice postavit će se reljefno uzdignuti pješački prijelaz, popločen granitnim pločicama, u svrhu smirivanja prometa i bolje prometne sigurnosti pješaka", vele iz Grada te pojašnjavaju da su radovi natječajem povjereni pazinskom poduzeću Zebra, a investicija je vrijedna 400.000 kuna i u cijelosti se financira iz gradskog proračuna.

Trajanje radova planirano je do sredine travnja, a novoasfaltirana prometnica u promet bi trebala biti puštena neposredno pred Uskrs. Nastavak rekonstrukcije ulice Murvi, od spoja s Epulonovom ulicom do spoja s ulicom Carlotte Grissi planiran je u idućoj godini.

Tržnica privremeno na autobusnom kolodvoru

Zbog svega navedenog će se tržnica preseliti iz ulice Murvi na dio parkirališta u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora u četvrtak, 23. Pojašnjava se da će to omogućiti dostupnost usluga tržnice tijekom radova u ulici Murvi.

Privremena regulacija prometa

Za vrijeme radova na snazi će biti privremena regulacija prometa i odvijat će se jednosmjerno, u pravcu centra grada, jednim kolničkim trakom. No, prilikom asfaltiranja prometnice oba kolnička traka bit će zatvorena nakratko, a promet iz smjera centra grada, iz ulice Gradskih vrata, u rotoru (sa sidrom) upućivat će se na obilazak ulicom Svetog Antuna. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter