Novigrad: Cernogorzu vjetar u leđa do Olimpijade

Vesna Ferenac, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos (K. FLEGAR)
Vesna Ferenac, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos (K. FLEGAR)

Pripreme olimpijskog pobjednika Giovannija Cernogorza u iduće će četiri godine, sve do Olimpijskih igara u Brazilu 2016., financijski će poduprijeti Grad Novigrad i novigradska Turistička zajednica. Sponzorski su ugovor za ukupno sto tisuća kuna (60 tisuća od Grada i 40 od TZ-a) danas potpisali ovaj sportaš, gradonačelnik Anteo Milos i direktorica TZ-a Vesna Ferenac.

Mala je svečanost priređena u Streljačkom društvu Gusar u Bužiniji, na čijoj se streljani u subotu i nedjelju održava prvo ovogodišnje sportsko natjecanje, 2. kolo kupa Hrvatske u streljaštvu u disciplini trap. Upravo se ovdje Cernogoraz priprema s trenerom Stjepanom Vučkovićem i kondicijskim trenerom Nenadom Popovićem, a nastupit će i na natjecanju za svoj klub SD Gord iz Velike Gorice.

- Želja nam je konkretno pokazati da stojimo iza Giannija i da ćemo mu biti vjetar u leđa za Olimpijske igre u Brazilu. Za Grad je ovo možda najbolji način za ulaganje u promociju naše sredine, jer ono što je Gianni napravio svojim sportskim rezultatima financijski je nemjerljivo, rekao je Milos.

"Raduje nas što imamo mogućnost poduprijeti ga na ovaj način, a spremni smo ga i ubuduće podržati, rekla je Ferenac.

Cernogoraz je rekao je da su mu glavni ovogodišnji ciljevi Svjetski kup u streljaštvu u disciplini trap, koji se za dva tjedna održava u Arapskim emiratima, te Mediteranske igre krajem lipnja u Turskoj. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter