Novigrad: Cernogorza primili Jakovčić i Milos

Giovannija Cernogorza primili novigradski gradonačelnik Anteo Milos i župan Ivan Jakovčić (Milivoj MIJOŠEK)
Giovannija Cernogorza primili novigradski gradonačelnik Anteo Milos i župan Ivan Jakovčić (Milivoj MIJOŠEK)

Osvajača o zlata na olimpijskim igrama u Londonu Giovannija Cernogorza u Novigradu primio je župan Ivan Jakovčić zajedno s gradonačelnikom Novigrada Anteom Milosom.

"Ovo što je Gianni napravio zaista je sjajno. To je iznenađenje za neke, no mi koji pratimo njegovu sportsku karijeru znali smo da on može doći do najvišeg odličja. To je ostvarenje velikog sna i velika sreća za njega i sve građane Istre. Imati zlatnog olimpijskog pobjednika je nešto što se događa zaista rijetko" rekao je župan čestitajući novigradskom sportašu i njegovoj obitelji.

Župan je Giovanniju uručio svoju Odluku o dodjeli jednokratne novčane nagrade od 20 tisuća kuna, i uputio inicijativu županijskoj skupštini da mu dodijele Grb Istarske županije - najveće priznanje, koje će mu biti uručeno 25. rujna na Dan županije.

Gradonačelnik Anteo Milos najavio je da streljanu Streljačkog društva "Gusar", koja je jedina legalna u Istri, namjeravaju osposobiti i kandidirati za buduća europska prvenstva kako bi Giovanni mogao osvajati takva odličja i u svom rodnom gradu.

Župan je rekao da će tu inicijativu podržati, odnosno da će Grad Novigrad zajedno sa županijom kandidirati taj projekt koji je grad pokrenuo prije olimpijade u Londonu Hrvatskom olimpijskom odboru i nadležnom ministarstvu.

Župan nije želio odgovarati na pitanja koja nisu vezana za sportski uspjeh Giannija Cernogorza. Upitan kad se vraća u političku arenu kratko je rekao: "Čim mi bude bolje. Ovaj trenutak jednostavno nisam mogao propustiti, taman i da mi se, što se vjerojatno i dogodilo, tlak jako skoči jer sam uzbuđen - biti kraj olimpijskog pobjednika velika je čast". (K. FLEGAR; M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter