Novigrad bolji od Jadrana u finalu Kupa Istre

Nogometaši Novigrada podijelili su radost sa svojim navijačima
Nogometaši Novigrada podijelili su radost sa svojim navijačima

Nogometaši Novigrada pobjednici su Kupa NSŽI-ja nakon što su u finalnoj utakmici na pulskom stadionu ''Aldo Drosina'' s 2:1 svladali momčad porečkog Jadrana.

Iako su obje momčadi u susret ušle opterećene borbom za ostanak u Trećoj HNL - zapad, igranje na pulskoj ''bombonijeri'' i prilika za osvajanje trofeja prestiž je kojeg se nijedna strana nije željela tek tako odreći. Rezultat toga bila je izuzetno sadržajna, borbena i zanimljiva utakmica, tek donekle pokvarena lošim sudačkim kriterijem.

Gledatelji su u konačnici ipak mogli zadovoljni napustiti stadion, a to se posebno odnosi na brojne Novigrađane, koji su po završetku utakmice slavljem i pjesmom nadglasali porečke Šajeta boyse.

Utakmica nije mogla bolje početi za ''plavo-crvene'', koji su već u 4. minuti stigli do prednosti. Ubacio je s lijeve strane Tatar, a Vrdoljak iz srca kaznenog prostora desnicom zatresao mrežu - 1:0. U 18. minuti Gržentić je ponovno kapitulirao, ali pogodak Almira Halilovića spriječila je podignuta zastavica suca Čavarovića. Na drugoj strani Porečani su u nekoliko navrata pokušajima s distance zaprijetili protivničkom vodstvu, ali svoje pravo lice pokazali su tek u nastavku utakmice. Trener Mostahinić na odmoru je uvođenjem Kastratija inicirao potpunu ofenzivu, a upravo je taj igrač u 55. minuti pogodio gredu i tako najavio naplatu snažnog pritiska koji su Porečani ostvarili u drugom poluvremenu.

Ona je stigla u 65. minuti; Đurić je prvo potegao s 30-ak metara i izborio korner, a nakon izvođenja istog glavom zatresao mrežu - 1:1.

Poravnanje je potaknulo "plavo-bijele" na još veći pritisak, dok se igra Novigrada svela na iščekivanje čestih i opasnih kontranapada. U 75. minuti iz jedne je takve kontre Halilović zatresao mrežu, ali sudačka zastavica ponovno je bila u zraku. Ipak, u 89. minuti našao se u regularnoj poziciji, stigao do lopte prije vratara Bebleka i više ga ništa nije moglo spriječiti da možda i posljednju akciju svoje momčadi završi na najbolji mogući način - pobjedničkim pogotkom.

Stadion Aldo Drosina. Novigrad - Jadran 2:1 (1:0). Gledatelja: 300. Sudac: Klaudio Rude (Paz). Pomoćnici: Mađarić (Vrsar) i Čavarović (Buje). Strijelci: 1:0 Vrdoljak (4'), 1:1 Đurić (65'), 2:1 Halilović (89'). Žuti kartoni: D. Valenta, Vrdoljak (Novigrad), Đurić (Jadran).

NOVIGRAD: Beblek, E. Valenta, Višković, D. Valenta, Kotiga, Beletić (od 68. Živulić), Peculić (od 90. Tikas), Tatar, Vrdoljak, Halilović, Ugrina (od 90. Vuk).

JADRAN: Gržentić, N. Abuselyana, Grgurić, Benčić (od 59. Sumić), Užila (od 46. Kastrati), Tomić, Leshdedaj (od 90. Dežić), Ereiz, O. Abuselyana, Đurić, Dujanić. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter