Novigrad: Anteo Milos u utrci za treći mandat

Anteo Milos (K. FLEGAR)
Anteo Milos (K. FLEGAR)

Aktualni gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, koji je na čelu grada od 2003., bit će IDS-ov kandidat i na lokalnim izborima u svibnju, obznanili su članovi podružnice i njenog predsjedništva na čelu s Vladimirom Torbicom.

- U sljedeće četiri godine planiramo dovršetak projekta poticane stanogradnje i sustava odvodnje otpadnih voda, na koji će biti spojena sva gradska naselja. Od novih su projekata u pripremi dogradnja vrtića, izgradnja nove talijanske škole i zaobilaznice, rekonstrukcija kina u moderan kongresni multimedijalni centar te lučka infrastruktura u Novigradu i Dajli za ribare i domicilno stanovništvo, na čemu radimo s Lučkom upravom. Te projekte namjeravamo kandidirati za sredstva iz EU-fondova, koji će nam biti dostupni od srpnja, rekao je Milos.

Napomenuo je da će u dogovoru sa svojom strankom tražiti potporu i konsenzus svih političkih opcija i udruga. "Jedinstvo malih sredina je bitno za svih. Na taj se način građanima može pružiti ono što od politike očekuju - da radimo u njihovu korist, budemo transparentni i da naš rad bude dugoročno prepoznat", rekao je i poručio da su njegova vrata uvijek otvorena. Članica predsjedništva Katarina Nemet rekla je Milos dosadašnjim radom značajno pridonio boljitku Novigrada i njegovih stanovnika, da su ostvareni svi zacrtani projekti u posljednjih desetak godina i da je njihov grad postao najrazvijeniji u Hrvatskoj. U tijeku je i formiranje IDS-ove liste za Gradsko vijeće, rekao je Torbica, za što 150 članova stranke već predlaže svoje kandidate, a imena će biti poznata nakon ponovnog anketiranja članova, za mjesec dana.

K. FLEGAR

 


Podijeli: Facebook Twiter