Novi županijski odjeli i procelnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija bit ce bogatija za dva nova upravna odjela, a kako doznajemo, rijec je o novom Upravnom odjelu za gospodarstvo i Upravnom odjelu za medunarodnu suradnju i europske integracije.

Iz Županije pak porucuju da ce se na sjednici Županijske skupštine 9. studenog razmatrati odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela, kojom se predlaže osnivanje dva nova odjela. Ako tu odluku amenuju županijski vijecnici, novi odjeli bi s radom trebali zapoceti pocetkom iduce godine.

U Županiji vele da ce do tog vremena trebati imenovati vršitelje dužnosti, što je u nadležnosti župana. No, imena novih v.d. procelnika vec su neslužbeno poznata pa bi tako nekadašnji clan Poglavarstva zadužen za medunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otocan, koji ukidanjem Poglavarstva nije imao službenu funkciju, trebao preuzeti Odjel za medunarodnu suradnju, dok bi sadašnji zamjenik procelnika za održivi razvoj Alen Damjanic postao v.d. procelnika za gospodarstvo.

Buduci da je Damjanic potpredsjednik županijskog HNS-a, u njegovoj stranci takoder potvrduju tu neslužbenu informaciju, dok sadašnji voditelj Odsjeka za gospodarstvo Lenko Uravic nove rošade u Županiji nije želio komentirati.


Podijeli: Facebook Twiter