Novi zakupci u centru Pule

Najviša zakupnina od 7.300 kuna je za prostor u Veronskoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)
Najviša zakupnina od 7.300 kuna je za prostor u Veronskoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon provedenog javnog natječaja, Grad Pula ima nove zakupce devet poslovnih prostora u centru. Na natječaju se našlo 13 prostora, ali za četiri i to na lokacijama Scalierova 4, Tomasinijeva 6, Flavijevska 8 i na Trgu I. istarske brigade 17. nije bilo zainteresiranih zakupaca.

Atraktivna Ulica Sergijevaca

Tako je nove zakupce našlo devet prostora. Prostor u Kandlerovoj 32, površine 54,5 četvornih metara, zakupilo je trgovačko društvo Pit Trade iz Zagreba po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 6.764 kuna, odnosno 124 kune po kvadratu za obavljanje trgovinske djelatnosti (osim trgovine hrane i pića te imitacije nakita - bižuterije). Valja naglasiti da su se za ovaj prostor natjecala tri zainteresirana zakupca te je početna cijena od 2.400 kuna u konačnici premašila 6.700 kuna. Za prostor u Kandlerovoj broj 3, površine 22 kvadrata, najpovoljnija je bila ponuda trgovačkog društva Vrdoljak sa sjedištem u Zagrebu koji je ponudio mjesečnu zakupninu u iznosu od 2.230 kuna, odnosno 100 kuna po kvadratu za obavljanje galerijske i trgovinske djelatnosti (osim  trgovine hrane i pića te imitacije nakita - bižuterije). Za ovaj je poslovni prostor licitiralo četiri zainteresiranih zakupaca te je s početnih 981 kune konačni mjesečni zakup premašio 2.200 kuna.

Poslovni prostor u Sergijevaca broj 24 privukao je najviše interesa jer je za njega licitiralo čak sedam zainteresiranih zakupaca i s početnih 1.700 kuna ovaj prostor od svega 17 kvadrata postigao je cijenu od 4.420 kuna, odnosno 260 kuna po kvadratu, koliko je ponudio Twins iz Pule za obavljanje trgovinske djelatnosti (osim trgovine hrane i pića te imitacije nakita-bižuterije).

Concettino u Veronskoj

Prostor u Smareglinoj 1 od 145 kvadrata, išao je po početnoj cijeni jedinom zainteresiranom, trgovačkom društvu Lanoton iz Pule po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 5.805 kuna, odnosno 40 kuna po kvadratu za obavljanje trgovinske djelatnosti. I prostor u Veronskoj broj 6 išao je po početnoj cijeni jedinom zainteresiranom ponuditelju. Ovaj prostor od 73 kvadrata zakupili su Marino Pilato i Klaudija Pilato, kao vlasnici zajedničkog obrta "Pekara Concettino" iz Poreča po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 7.320 kuna, odnosno 100 kuna po kvadratu za obavljanje trgovinske i pekarsko-slastičarske djelatnosti.

Za poslovni prostor u Zagrebačkoj 5 od 42 kvadrata bila su zainteresirana dva zakupca, a najveću cijenu od 4.452 kune ili 105 kuna po kvadratu ponudila je Željka Breškić vlasnica obrta "Lina" iz Pule za obavljanje trgovinske djelatnosti. Poslovni prostor u Mletačkoj 10 zakupljen je po početnoj cijeni od 2.903 kune ili 50 kuna po kvadratu, a zakupac će biti Irena Bertetić vlasnica obrta "Florami Studio" iz Pule za obavljanje trgovinske i uslužne djelatnosti. I prostor u Banovčevoj 6 od 32 kvadrata zakupljen je po početnoj cijeni od 1.280 kuna ili 40 kuna po kvadratu, a zakupac će biti Sandra Svećarovski vlasnica obrta "GF Ribica" za obavljanje trgovinske djelatnosti. Prostor u Tršćanskoj 4, površine 71 kvadrat  kao jedini zainteresirani ponuditelj, zakupilo je trgovačko društvo Alfa-inženjering iz Slavonskog Broda. Prostor je zakupio po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 2.129 kuna, odnosno 30 kuna po kvadratu za obavljanje uredske djelatnosti. Od zakupa ovih poslovnih prostora Grad će mjesečno prihodovati nešto više od 37.300 kuna. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter