Novi vrtic za fažanske mališane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donaciju Opcine za izgradnju vrtica na podrucju Fažane u iznosu od sto tisuca kuna dobit ce Ljiljana Radolovic iz Valbandona, koja jedina ima adekvatne prostorije za provodenje aktivnosti predškolskog odgoja. Uostalom, njena je zamolba jedina pristigla na natjecaj Opcine Fažana, rekla je nacelnica Ada Damjanac.

- Ljiljana Radolovic otvorit ce privatni vrtic u vlastitoj kuci i za uredenje dobit ce donaciju Opcine. Odgojiteljica je po struci i dobila je dozvole od nadležnog Ministarstva, rekla je Damjanac i dodala da ce tijekom ovog tjedna s njom potpisati ugovor o dodjeli donacije buduci da je prošao žalbeni rok.

Natjecajem je odredeno da ce korisnik sredstava zapoceti s obavljanjem djelatnosti u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora o donaciji te ce djelatnost predškolskog odgoja obavljati najmanje deset godina od dodjele sredstava.

Ljiljana Radolovic kaže da ce imati jaslicku i vrticku grupu, bit ce mjesta za 24-ero vrticke i 16-ero jaslicke djece, a svakako planira zapošljavanje cetvero odgojitelja. Vrtic, naime, kako smo vec najavljivali, ima 145 cetvornih metara unutrašnjeg i 580 kvadrata vanjskog prostora. Planirana cijena boravka bit ce 750 kuna po djetetu. Usto, Opcina ce sufinancirati boravak djece u vrticu s dvije trecine cijene.


Podijeli: Facebook Twiter