Novi val vježbenika u županijskim odjelima

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Do 21. studenog zaprimaju se prijave zainteresiranih kandidata koji imaju priliku stručno se osposobljavati u nekom od upravnih odjela Istarske županije, a time i raditi bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 12 mjeseci. Naime, Istarska županija objavila je poziv kojim traži ukupno 37 novih vježbenika koji bi radili u područnim uredima u Rovinju, Buzetu, Pazinu, Labinu i Puli, a među ostalim traže se administrativni tajnici, viši stručni suradnici, referenti.

Kandidati bi se privremeno angažirali na raznim poslovima u gotovo svim odjelima (obrazovanje, turizam, gospodarstvo, financije, poljoprivreda, zdravstvo, međunarodna suradnja, stručna služba Skupštine, javna nabava), a najviše ih se pak planira angažirati na poslovima odjela za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu i prostorno uređenje.

Kandidati se primaju na temelju Zakona o poticanju zapošljavanja u cilju korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja "Rad, staž i prijevoz – stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter