Novi uvjeti za "Dolcevitu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu 18 akata koje je gradonacelnik Boris Miletic usvojio u proteklih tjedan dana zanimljivo je izdvojiti izmjene uvjeta sufinanciranja projekta "Dolcevita", prodaju gradskog gradevinskog zemljišta na 15 lokacija po gradu i davanje u zakup 12 poslovnih prostora, od kojih su neki i po šesti put na natjecaju.

Donesen je prijedlog dopuna i izmjena odluke o uvjetima i mjerilima u projektu "Dolcevita" prema kojoj ce Grad Pula u cijelosti financirati obnovu procelja te ostale radove u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji se izvode sukladno propisima konzervatora. Takoder, u stopostotnom iznosu sufinancirat ce izvedbu ili zamjenu postojece neuvjetne stolarije u poslovnim prostorima i ostale potrebne poslove na tim dijelovima zgrada.

Novost je i da ce kao uvjet za daljnje razmatranje prijava za sufinanciranje zahvata biti potrebna ocjena staticara, bez cijeg se pozitivnog mišljenja prijave nece uopce razmatrati, dok dosad negativno mišljenje staticara nije bilo presudno za odbijanje ponude. Kompletna procedura ce se pojednostaviti, na nacin da ce se prvo prikupljati ponude, izradivati troškovnici, a tek potom sastaviti lista prioriteta.

Od drugih akata gradonacelnik je donio i odluku o prodaji 15 nekretnina prema pocetnoj cijeni od cega bi Grad trebao prihodovati 1,2 milijuna eura. Najskuplje zemljište na natjecaju je ono na Gregovici - Trg republike, gdje je 1.712 cetvornih metara procijenjeno na gotovo 495 tisuca eura, odnosno 300 eura po kvadratu. Na prodaju je i zemljište na Monte Zaru površine 471 cetvorni metar po cijeni od 94,2 tisuce eura, te 940 cetvornih metara na Kaštanjeru po cijeni od 94 tisuce eura. Vece iznose po cetvornom metru potrebno je još izdvojiti za zemljište u šijanskoj industrijskoj zoni, gdje dvije parcele ukupne površine 420 kvadrata stoje 67,3 tisuce eura. Tu su još i lokacije na Vidikovcu, Gregovici, u Šijani, Sv. Polikarpu-Sisplacu te na Busoleru i u Šikicima.

Medu dvanaest poslovnih prostora koje Grad daje u zakup, a od kojih namjerava prema pocetnoj cijeni mjesecno prihodovati 66,5 tisuca kuna, svoje mjesto na natjecaju ce po šesti put pronaci poslovni prostor u Smareglinoj 1, gdje ce, ovaj put, za 145 kvadratna metra trebati izdvojiti pocetni iznos najamnine od oko 7.250 kuna. Još ce neki prostori ponovno na natjecaj, što govori o malom interesu za njih. Tako ce se onaj u Flaciusovoj 12 naci cetvrti put na licitaciji, u Maksimijanovoj 17 i Zagrebackoj 16 treci put, a šesti put na natjecaju ce bit i prostor u Scalierovoj 18.


Podijeli: Facebook Twiter