Novi ukrasi na ulazima u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rebalansom proracuna, a zbog mjera štednje, ove je godine iznos namijenjen blagdanskom ukrašavanju grada s 460 smanjen na 270 tisuca kuna. Na raspisanom natjecaju Herculanee za postavljanje i izradu božicne dekoracije u planiranom iznosu od 220 tisuca kuna (preostali iznos od 50 tisuca kuna utrošen je na skidanje prošlogodišnje dekoracije) tražio se prijedlog idejnog rješenja oblikovanja dekorativnih instalacija koje su dizajnom vezane za prošlogodišnju dekoraciju. Kao i prethodne godine, natjecaj je dobila Ara electronic, tvrtka s višegodišnjim iskustvom u dizajniranju, postavljanju i servisiranju ukrasnih instalacija.

Kako doznajemo iz Herculanee, zbog izuzetno visokih troškova servisiranja i tehnickih zahtjeva od ove se godine više nece postavljati stara i dotrajala dekoracija, koju ce u potpunosti zamijeniti nova. Ovogodišnji osnovni motiv nove dekoracije je svjetleci polubor s motivima kuglica, visine od dva do cetiri metra i širine jednog do dva metra. Izradit ce se ukupno 42 svjetleca polubora i deset svjetlecih "premosnih" vijenaca dužine od pet do osam metara.

I ove se godine, vele iz Herculanee, nastavlja praksa izrade dizajniranih ukrasa uz postupno širenje ukrašenih lokacija. Za razliku od lani ove godine nove dekoracije naci ce se na ulazu u grad, na Velom Vrhu, raskrižju kod Arube, raskrižju Prekomorskih brigada i Medulinske ulice, u Tomasinijevoj ulici, na Vidikovcu (kod spomenika) i na Stoji (kod marketa). Takoder, cijela Kandlerova ulica bit ce dekorirana prigodnim ukrasima. Nova dekoracija bit ce postavljena i na novom kružnom toku u Šijani i dijelu Koparske ulice te u Ciscuttijevoj.

Osim na novim lokacijama, novogodišnje dekoracije naci ce se i na prošlogodišnjim lokacijama - u Arsenalskoj, Ulici Sergijevaca, Istarskoj ulici, kružnom toku na Punti, križanju Zagrebacke i Istarske ulice, na Rivi te na središnjem gradskom trgu Forum. Postavljanje dekoracija trebalo bi biti završeno do 6. prosinca, odnosno blagdana sv. Nikole. Dodajmo da ce se novogodišnje jelke, visine oko 12 metara, i ove godine postaviti na Portarati i Narodnom trgu na tržnici.


Podijeli: Facebook Twiter