Novi trgovački centar u Puli gotov do jeseni


Na križanju obilaznice i Santorijeve ulice podno Kaštanjera gradi se trgovački centar kojeg realizira hrvatska podružnica austrijskog MID-Baua iz Klagenfurta, MID-Bau Hrvatska. Investitori su kupili projekt i zemljište od prvobitnog investitora, tvrtke Dilutus, koji je Gradu Puli platio zemljište od gotovo dvadeset tisuća kvadrata oko 22 milijuna kuna. Potom su kupili i zemljište od privatnih vlasnika i to još oko pet tisuća četvornih metara.

Radovi devet mjeseci

Prema najavama radovi bi trebali biti okončani za devet mjeseci, dakle krajem ljeta 2016. godine, a već prije godinu dana pisali smo da će sadržavati brojne maloprodajne poslovne prostore raznih modnih brendova te veliki hipermarket Interspara.

Površina budućeg trgovačkog centra bit će oko 28 tisuća četvornih metara, od čega samog centra oko 13 tisuća četvornih metara, a posjetiteljima će biti na raspolaganju 300-tinjak parkirnih mjesta.

Na zemljištu će se izgraditi dva prizemna objekta, u jedan će se smjestiti Interspar ispod kojeg će se nalaziti podzemna garaža. U drugom, prizemnom objektu smjestit će se neki od modnih brendova kao što su Tom Tailor, Mango, Mass, H&M i C&A, Deichmann, Hervis i New Yorker.

Inače, tvrtka Dilutus namjeravala je na lokaciji izgraditi višeetažni centar, ali su novi vlasnici promijenili projekt. Sama gradnja trgovačkog centra rezultirat će značajnim punjenjem gradskog proračuna pa Grad Pula zahvaljujući tome namjerava u narednoj godini realizirati brojne velike investicije. Također, novi centar znači i otvaranje novih radnih mjesta, sigurno je da će 200-300 Puljana pronaći posao do jeseni u nekom od prostora budućeg centra.

Uz novi trgovački centar realizirat će se i prometno rješenje na području podno Kaštanjera. U donjem dijelu Santorijeve ulice kod skretanja za budući centar najavljena je izgradnja manjeg kružnog toka koji će omogućiti protočan promet i izbjegavanje kolone vozila, te pristupna prometnica. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter