Novi trgovacki centar na Verudi?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula raspisao je natjecaj za prodaju pet povezanih cestica gradskog zemljišta na Verudi, ukupne površine 3.930 kvadrata, cija je pocetna cijena 1,179 milijuna eura, odnosno 300 eura po kvadratu.

Rijec je o lokaciji na potezu Tomasinijeva ulica-Djecji vrtic Veruda-Ulica Veruda (južni bulevar), gdje su dosad bili vrtovi. Cijenu zemljišta procijenio je sudski vještak, a iako je rijec o, za trenutno vrijeme krize, visokom iznosu, Grad nije želio atraktivno zemljište prodati ispod cijene.

U prodaju velike površine zemljišta Grad je krenuo nakon pisma namjere trgovackog lanca Lidl, koji se nakon Šijane namjerava proširiti bliže moru, na iznimno atraktivnu lokaciju na Verudi.

- U prodaju zemljišta krenuli smo zbog pisma namjere, ali treba istaknuti da za kupnju ima više zainteresiranih trgovackih lanaca. Iz natjecaja je vidljivo da je cijena izuzetno visoka, medutim, Grad unatoc krizi i padu cijena nekretnina nije želio spustiti cijenu jer je rijec o veoma atraktivnoj i vrijednoj lokaciji, kaže Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

No, iako je navedeni trgovacki lanac pokrenuo ovu proceduru te se procelnik nije želio izjašnjavati o drugim zainteresiranim lancima, neslužbeno saznajemo da su za spomenutu lokaciju zainteresirane i Plodine te drugi trgovacki lanci.

Buduci da je važno prvi pokrenuti usluge u blizini turistickih meka, Verudele i Zlatnih stijena, evidentno je da ce za lokaciju na Verudi biti puno zainteresiranih. Najbolji primjer je otvaranje DM-a na Verudi, koji je privukao veliki broj kupaca.

Pitanje je tek hoce li ta zainteresiranost rezultirati prodajom i gradnjom buduceg trgovackog lanca ili ce pak licitacija otjerati zainteresirane.


Podijeli: Facebook Twiter