Novi "Travel zoom" iz Panasonica


Japanski Panasonic, koji godinama izbacuje na tržište kompaktne digitalne fotoaparate s objektivima što ih potpisuje legendarna Leica, upravo je proizveo još jedan model s ekstremnim višežarišnim (zoom) objektivom. Riječ je o Panasonic "Travel zoom" modelu TZ90 koji fotografima nudi optički zoom objektiv raspona od 24 - 720 milimetara (ekvivalentno u punom formatu), odnosno 30 puta. Kamera ima rezoluciju senzora od 20,3 megapiksela, te softversku dogradnju koja omogućuje fotografiranje i snimanje video zapisa u 4K standardu. 

Panasonic TZ90 opremljen je bočnim zaslonom koji se može okretati, te je prigodan za snimanje selfija i panoramskih selfija. Svestrani optički zoom objektiv Leica DC Vario-Elmar objektiv savršeno je upotrebljiv u svim situacijama. Novi 20,3 MP visokoosjetljivi MOS sezor i Venus Engine procesor omogućuju fotografiranje u slabijim svjetlosnim uvjetima. 

Panasonic Lumix TZ90 ima mogućnost snimanja glatkih, visoko-rezolucijskih QFHD 4K video zapisa u 3840?2160 rezoluciji na brzini od 30 ili 25 sličica u sekundi. Model TZ90 posjeduje i Depth From Defocus (DFD) tehnologiju kako bi se postigao iznimno brzi autofokus od 0.1 sekunde.

Elektroničko tražilo sa senzorom za oko pripremljeno je za fotografiranje na otvorenom i pod suncem. Za dodatnu dozu kreativne slobode, RAW fotografiranje, Creative Control filteri i Creative Panorama funkcija također su na raspolaganju fotografima, kao i ugrađena Wi-Fi povezivost pomoću koje se jednostavno može povezati s pametnim telefonima i tabletima. (Priredio Dubravko GRAKALIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter