Novi štandovi na Limu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom ovog tjedna stari bi štandovi na Limskom kanalu trebali biti uklonjeni, a svi ce se prodavaci preseliti nekoliko metara dalje gdje je na uredenom platou podno restorana Viking vec postavljeno 13 novih.

Nove štandove postavila je Natura Histrica, javna ustanova koja skrbi o zaštiti Limskog kanala. Prodavaci su dobili koncesiju na godinu dana, a u Naturi Histrici kažu da ce dogodine razmotriti i mogucnost davanja u koncesiju do tri godine, koliko je zakonski i dozvoljeno.

- Sve je uredeno prema zakonu o zaštiti prirode i Ministarstva kulture, a od najma štandova, koji godišnje po štandu iznosi oko 17 tisuca kuna, pokrit ce se troškovi nadzora na Limskom kanalu. Sada imamo nadzor samo na kopnenom dijelu, ali nadam se da cemo uskoro nadzirati kanal i s mora, rekao je ravnatelj Nature Histrice Elvis Zahtila.

Sa svojim projektom uredenja Limskog kanala Natura Histrica se javila na natjecaj svjetske banke te ce se u uredenje utrošiti 10 tisuca eura. Do ljeta bi trebao biti dovršen kružni tok oko kojega bi se autobusi lakše okretali, a bit ce ureden i parking. U tijeku su i pregovori sa Županijom i Opcinom Kanfanar kako bi se cesta do Lima koja je u derutnom stanju nanovo asfaltirala. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter