Novi spot grupe Audio Remains

Audio Remains
Audio Remains

Pulska rock skupina Audio Remains ima novi spot za pjesmu "The other side of freedom". Ovo je treći spot grupe, a snimio ga je i režirao Ivo Lipa Lipanović uz idejno vodstvo Ivana Kraljevića. U spotu uz Kraljevića sudjeluju Pino Ivančić, Đurica Ciganović, Nives Galić, Mirjana Ban i Ana Černjul. "The other side of freedom" je pjesma s albuma "DreamStop" objavljenog ove godine i govori o slobodi, sukobu interesa, lobotomiji društva te vječnoj borbi dobra i zla. Spot se može vidjeti na http://youtu.be/2D96-D0qqSk.

Prvi je spot bio za pjesmu "She comes in circles" a režirao ga je Damian Nenadić iz Zagreba, dok drugi spot za pjesmu "TV Lovers' Nation" potpisuje nekoliko autora pod imenom MMArt. Spot je sniman u prostoriji Gradske radionice u Rojcu i na Monumentima. Ta prva dva spota drže prva dva mjesta na Top 30 spotova na portalu Spot Depo (http://www.spotdepo.hr/top30).

- Za razliku od prva dva spota u koja se nismo autorski upletali, treći je nastao kao suradnja između mladog snimatelja Ive Lipanovića i mene. Inspiraciju za spot crpili smo iz teksta pjesme koji potpisuje Ivan Štifanić. Pjesma "The other side of freedom" govori o slojevitosti slobode, sukobu interesa, neoliberalnom kapitalizmu, lobotomiji društva te vječnoj borbi dobra i zla koju u spotu simboliziraju vrag (Ivančić) i Bog (Ciganović), objašnjava nam Kraljević te nastavlja "Bend koji svira čas s televizorima, a čas s maskama na glavi i djevojke u grudnjacima, simbolika su i kritika medijske manipulacije te lobotomije i uniformiranosti društva. Kroz cijeli spot provlači se tema sukoba dobra i zla u kojoj na kraju pobjeđuje novac".

Idući spot bi trebao režirati Marko Krnjajić koji trenutno surađuje s Pulskom filmskom tvornicom, a možda i sami opet uzmu stvari u svoje ruke no još ne znaju koju će pjesmu s albuma "DreamStop" izabrati. Sam album dobio je iznimno pohvalne kritike na portalu muzika.hr pa između ostalog piše "preslušavajući 'DreamStop' teško bismo mogli zaključiti da je ovo još jedan album 'made in Croatia' za koji će čuti vrlo malo ljudi." (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter