Novi SMS m-Parking brojevi od 1. travnja


Od 1. travnja promijenit će se broj za slanje SMS poruka za plaćanje parkiranje. Razlog su novi propisi agencije koja je zadužena za nadzor usluga vezanih za elektroničke komunikacije, Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Naime, sukladno tim novim propisima, za usluge mobilnog plaćanja poput usluge m-Parking propisano je korištenje 6-znamenkastih SMS brojeva za plaćanje s time da prve dvije znamenke moraju biti 70.

Dakle, prema dosadašnjoj numeraciji, svi gradovi koji imaju m-Parking će zaključno s 1. travnjem 2014. godine morati ispred broja za plaćanje dodati broj 70. Novi brojevi za Pulu su prema tome za prvu zonu 708521, za drugu zonu 708522, a za treću zonu 708523.

- Od 1. ožujka do 1. travnja 2014. usluga m-Parking će biti dostupna i po starim brojevima. Međutim, od 1. travnja stara numeracija više neće biti aktivna, što znači da će od 1. travnja plaćanje parkinga na stari broj poruke ići u "bunar", a novac teleoperateru.

Pulaparkingu novac neće stići, a isto tako uplata parkiranja neće biti evidentirana. Stoga bi građane trebalo upozoriti da ne troše novac uzalud i da barem prvo vrijeme paze na promjenu broja dok im ne prijeđe u naviku, naglasio je direktor Pula parkinga Branislav Bojanić.

Na upit hoće li ova promjena iziskivati kakve troškove, direktor kaže da neće jer je softverski sve riješeno s obzirom da je sustav u hrvatskoj centraliziran pa će "jednim potezom" sve firme koje su članice Hrvatske parking udruge imati tu promjenu u svom softveru. Jedini trošak će, kaže, biti izrada naljepnica za parking automate na koje se mora prelijepiti novi broj. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter