Novi singl pulske Dogme


Pulska grupa Dogma vratila se na scenu singlom i spotom "Koliko treba do tebe", a sve je to uvod u novi studijski album koji bi se trebao pojaviti krajem godine u izdanju Dallas Recordsa.

Nakon četiri studijska albuma u 20 godina i desetak hitova kao što su "Funky Junky", "Ljubavna", "Fragola", "Želim biti to što jesam" ili "Trudiš se da budeš" u kojoj su surađivali sa Sašom Antićem iz The Beat Fleeta Dogma je zadržala kontinuitet kvalitete i ostala svježa i energična do danas.

"Koliko treba do tebe" je izuzetno dinamična pjesma aktualnog globalnog indie pop groovea koja predstavlja Dogmu u novom svjetlu kojim su već zasvijetlili na svom prethodnom studijskom albumu "Error.Spam". Dogmu čine Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonći Pavlinović i Davorin Poropat. Autor teksta nove pjesme je Pettener a aranžman i glazbu potpisuje cijela grupa.

- Tema pjesme su moja intimna stanja nekakvog traženja samog sebe i nekog svog puta. To je traženje osobne emocije i ljubavi, kaže Pettener. Pjesma "Koliko treba do tebe" snimljena je u studiju Partyzan u Puli, a miksana u RSL studiju u Novom Mestu, dok se za mastering pobrinuo Streaky koji je radio miks za takve bendove i izvođače kao što su Depeche Mode, Kasabian, Lily Allen, Hurts i drugi.

Za pjesmu je snimljen spot koji sjajno prati pjesmu i za koji u bendu očekuju da će oduševiti mnoge, a djelo je Kristijana Burlovića i MedVid Produkcije koji stoje iza većine spotova za 2CELLOS.

Spot se može pogledati na YouTubeu. Spot sniman u mračnim prostorima je, u svakom slučaju, prilično vjerno prenio ne baš veselu atmosferu pjesme. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter