Novi singl najavljuje drugi album The Chwegera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pet godina diskografskog mirovanja na scenu se, u pojacanom sastavu te s drugim albumom i novim singlom, vracaju pulski The Chweger. Singl je na francuskom i zove se "Mon garcon", a najavljuje album "Mir", na kojem ima deset pjesama u produkciji Edija Cukerica, a bit ce objavljen u rujnu.

Kako zvuci "Mon garcon", može se preslušati na www.muzika.hr/clanak/35730/vijesti/the-chweger-mon-garcon-audio-premijera-novog-singla.aspx.

Uz Dejana Pavlinovica, Alena Rosandu, Maura Maretica i Zorana Angeleskog, sada je tu i pjevacica Maja Griparic, a na albumu gostuju i bubnjar Tonci Pavlinovic, basist Davor Milovan Bili te clanovi zbora Rondo Histriae.

Tu je i još jedan poseban gost, Alessandro Alessandroni, autor antologijskog rifa iz soundtracka za film Ennija Morriconea "Dobar, loš, zao" te jednako legendarnog zvižduka u špageti-vesternima Sergia Leonea poput "Za šaku dolara", "Za dolar više", "Bilo jednom na Divljem zapadu". Multiinstrumentalist, pjevac i zviždac Alessandroni svojim zviždanjem gostuje na pjesmi "Fuckam/The Whistler".

"Mir" je snimljen u pulskom studiju Partyzan s ton-majstorom Ivom Lorencinom, a u Londonu ga je masterizirao Streaky Gee iz Streaky Masteringa koji je isti posao obavio za imena kao što su Moby, Death In Vegas, Groove Armada, Depeche Mode, Kasabian, Fatboy Slim i Snow Patrol.

Novi materijal donosi i odredenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album pa ovdje ima puno elektronike jer su korišteni ritam-mašina, sekvenceri i sintesajzeri, a svirao se cak i iPhone. Osim na hrvatskom i francuskom, tekstovi pjesama su i na engleskom i njemackom jeziku. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter