Novi Sad: Šest osoba poginulo u požaru u diskoteci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je izbio nešto poslije dva sata u noci na nedjelju u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba, tri mladica i tri djevojke, objavila je Radio-televizija Vojvodine.

Identitet nastradalih za sada je nepoznat, a RTV saznaje da su imali oko 20 godina. U vrijeme izbijanja požara u diskoteci bilo oko 300 osoba.

Srbijanski ministar policije Ivica Dacic izjavio je da je požar, najvjerojatnije zbog neispravnih instalacija, izbio na bini "Kontrasta" poslije cega su posjetitelji u panici istrcavali iz diskoteke. Šestero gostiju koji su ostali u toaletu ugušilo se dimom.

U urgentni centar Klinickog centra Vojvodine primljene su dvije ženske osobe, V. I. (1983) i N. D. (1986) iz Novog Sada, no obje s lakšim tjelesnim ozljedama.

Gradonacelnik Novog Sada Igor Pavlicic tim je povodom izjavio kako je ovo "dan žalosti u Novom Sadu".

Nacelnik sektora MUP-a za izvanredne situacije Predrag Maric rekao je novinarima da je inspekcija redovito kontrolirala diskoteku "Kontrast", kao i ostale objekte.

Slicna tragedija u Novome Sadu dogodila se i prije 4 godine kada je u kaficu "Loundž", takoder zbog požara stradalo 8 mladih osoba, a dvije su teže ozlijedene, a u hotelu "Putnik" život su izgubile dvije osobe.


Podijeli: Facebook Twiter