Novi Sad: Mačetom napali i teško ozlijedili mladića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U novome incidentu koji svjedoči o porastu nasilja među mladima u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine, stradao je srednjoškolac kojega je skupina huligana teško ozlijedila mačetom. Poslije brojnih operacija sada je stabilno.

Maloljetnik je ozlijeđen u tučnjavi ispred Građevinske srednje škole u Novome Sadu, gdje se najprije verbalno sukobilo nekoliko mladića, sumnja se, pripadnika navijačkih skupina.

Glasnogovornik Dječje bolnice Dušan Vuković izjavio je da je 17-ogodišnjak zadobio posjekotine donjeg dijela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, ali dublje strukture nisu oštećene. On je dodao da maloljetnik ima i ozljede ramena, kuka i podlaktice u dužini oko 10 centimetara u vidu posjekotine te da je kod podlaktice oštećena veća krvna žila.

Policija je u brzoj akciji privela jednog od sudionika obračuna, punoljetnog D. K., jednog od navijača NK Vojvodina, dok se za ostalima i dalje traga. Zasad nije poznato, javljaju mediji, zbog čega je izbila tučnjava, a nije utvrđeno ni jesu li su ostali sudionici pripadnici navijačkih skupina. Svjedoci kažu da je korišteno i oružje nalik sjekiri.

Građani Novog Sada kazali su u anketi agencije Beta da su zabrinuti prije svega za svoju djecu, ali i za sebe zbog porasta nasilja među mladima u Novome Sadu. Navode se slučajevi poput onog kada su dječaci od 14 i 15 godina ženi ispred ulaza u zgradu strgnuli lančić s vrata i potom bezbrižno odšetali, vršnjačke krađe mobitela među maloljetnicima i slično.

Prije tjedan dana skupina maloljetnika pretukla je u gradskom parku nastavnika matematike, a potom ga opljačkala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter