Novi Sad: Istarskom pršutu Velika zlatna medalja

Mladen Dujmović, veleposlanik Željko Kuprešak, Jasna Jaklin Majetić i Damir Sirotić
Mladen Dujmović, veleposlanik Željko Kuprešak, Jasna Jaklin Majetić i Damir Sirotić

Proteklog je vikenda u Novom Sadu održan 80. međunarodni sajam poljoprivrede, na kojem je Hrvatska bila zemlja-partner. Na sajmu je nastupilo više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a po otvorenju sajma na hrvatskom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan je prijem, na kojem je među ostalim, održana posebna prezentacija proizvoda iz Istarske županije koji su nagrađeni priznanjima za kvalitetu Novosadskog sajma, što je izazvalo velik interes novinara i uzvanika.

Pršutar Mladen Dujmović iz Kringe nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za "Istarski pršut", a posjetitelji su pršut mogli i degustirati.

Dujmović je registrirao jednu od prvih pršutarni u Istri, a ubraja se u pršutare u Istarskoj županiji kojima je dodijeljena oznaka izvornosti za istarski pršut. Štand su posjetili ministri poljoprivrede Republike Hrvatske i Republike Srbije Tihomir Jakovina i Goran Knežević, veleposlanici nekoliko zemalja, Željko Kuprešak, hrvatski veleposlanik u Srbiji, predstavnici komora i generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač, ujedno i predsjednik Regionalne privredne komore Novi Sad s kojom HGK-ŽK Pula surađuje dugi niz godina. Štand je posjetila i gospodarska delegacija iz Basre (Irak). (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter