Novi rotor u Šijani već na popravku!

Na novom asfaltu nova - zakrpa (M. ANGELINI)
Na novom asfaltu nova - zakrpa (M. ANGELINI)

Noćna mora svakog građevinara dogodila se na novom kružnom toku u Šijani, na ulazu u Pulu. Na izlazu rotora prema obilaznici oko jednog od novopostavljenog kanalizacijskog šahta počelo se primjećivati da je asfalt napuknuo, a novi šaht, odnosno njegov poklopac ulegnuo je ispod razine ceste.

Tako je svega tri mjeseca od izgradnje i otvaranja ovog 55 milijuna kuna vrijednog projekta počelo krpanje i kopanje novog asfalta.

- Svaka intervencija na novom asfaltu je "koma", ali jednostavno nije bilo drugog rješenja jer je popustio beton koji drži poklopac šahta i morali smo odmah sanirati.

Pretpostavljam da se pogreška dogodila zbog brzine izvođenja radova i greške izvođača. Nadam se da se neće ponoviti na drugim mjestima u rotoru jer smo uistinu puno pozornosti posvetili tim segmentima prilikom izgradnje.

Izvođač je pogrešku sanirao o svom trošku, riječ je o maloj zakrpi, a kako je promet rotorom intenzivan vjerujem da na drugim mjestima takvih stvari neće biti jer bi se greške već pojavile, rekao nam je Ivan Davidović, predstavnik pulske ispostave Hrvatskih cesta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter