Novi Resort definitivno odlazi u stečaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nagodbeno vijeće Fine donijelo je rješenje o obustavi predstečajne nagodbe Novog Resorta sa sjedištem u Novom Vinodolskom. Financijska agencija je utvrdila da postoje razlozi za pokretanje stečaja te će u roku od osam dana podnijeti prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad firmom u čijem je vlasništvu elitno turističko naselje u Novom Vinodolskom.

Novi Resort je 28. prosinca prošle godine predao zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe. U obrazloženju odluke nagodbenog vijeća detaljno se opisuje komunikacija između firme i Fine, uključujući i odobrenu molbu za prvo produženje produženje roka za provođenje postupka predstečajne nagodbe dužnika te odbijenicu za drugu molbu za produženje predstečajne nagodbe.

Firma u vlasništvu Bruna Orešara i Gordana Širole već godinama posluje s problemima, vjerovnici traže svoj novac, Grad Novi Vinodolski u više je navrata predao zahtjeve za stečaj zbog dugovanja, fluktuacija radnika je velika. Prošli tjedan obilježio je skup radnika s poslovodstvom na kojem se raspravljalo o plaćama za listopad koje još nisu došle. Da Resort može očekivati reakciju državnih institucija moglo se nazrijeti i prilikom prošlotjednog gostovanja ministra financija Slavka Linića u Novom Vinodolskom kad je stranačkim kolegama iz SDP-a poručio da niti Bog ne može vratiti dugove koje su napravili poduzetnici iz Resorta i ostavili radnike bez plaća. Zbog situacije u Resortu došlo je do sukoba među dvama sindikatima.

Luksuzni Resort u dužini od kilometar i pol prati morsku obalu. Nudi 75 hotelskih soba i apartmana te 336 luksuznih apartmana raspoređenih u naselju na zapadnom ulazu u Novi Vinodolski. (A. RAVLIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter