Novi Renault Twingo Gordini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetkom sijecnja iduce godine u Atelier Renaultu na Champs-Elyséesu u Parizu Renault ce predstaviti prvi model iz linije Gordini - Twingo Gordini Renaultsport.

Baš kao što se i ocekivalo, rijec je o unapredenjima više-manje kozmeticke naravi. Najmanji Renaultov automobil nudit ce se s 1,6-litrenim atmosferskim cetverocilindrašem i 133 KS, no u samo crnoj i plavoj boji. Obje boje ukljucuju prepoznatljive trkace bijele linije koje se protežu citavom karoserijom.

Kupci ce moci birati izmedu standardnog i cup-ovjesa. Ovaj potonji je podešen nešto kruce. Twingo Gordini Renaultsport dobio je i alternativni zvuk ispušnog sustava, koji sada zvuci "dublje", te, navodno, precizniji upravljac.

Ovisno o boji vanjskog premaza i interijer se nudi u plavim i crnim tonovima s Gordini gravurom i bedževima, kao i 17-colne aluminijske felge. Automobil bi se u prodaji trebao naci u ožujku iduce godine po zasad nedefiniranim cijenama. Renault takoder nije objavio hoce li serija Twingo Gordini Renaultsport biti limitirana u proizvodnji te na kojim ga sve tržištima planira nuditi.


Podijeli: Facebook Twiter