Novi Ratovi zvijezda u kinima 18. prosinca 2015.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi film iz serijala Ratova zvijezda u kinima će se pojaviti 18. prosinca 2015., objavila je kompanija Walt Disney dva tjedna pošto su producenti angažirali novog scenarista.

Disney je 2012. kupio 'Lucafilm', producentsku kuću Ratova zvijezda za 4,05 milijarda dolara i najavio najmanje još tri filma iz toga serijala. "Jasno je da je to jedan od najvažnijih filmova koje ćemo snimati u idućih nekoliko godina, a odabrali smo datum koji će, vjerujemo, kreativnome timu omogućiti da snimi sjajan film", rekao je glavni direktor Disneya Bob Iger u konferencijskom pozivu s analitičarima Wall Streeta.

Termin uoči Božića najbolji je blagdanski termin, piše Reuters, ali to je otklon od dosadašnjih datuma početka emitiranja "Ratova zvijezda". Svi su dosad u distribuciju krenuli u svibnju.

Snimanje novoga filma koji se trenutačno zove "Ratovi zvijezda: Epizoda VII." počinje u proljeće 2014., a režirat će ga J. J. Abrams, najpoznatiji kao redatelj najnovijih "Zvjezdanih staza".

Snimat će se u Engleskoj, što je povratak britanskim korijenima jer je šest prethodnih Ratova zvijezda dijelom snimano u britanskim studijima. Nisu objavljena imena glumaca, ali zna se da su u pregovorima bili originalni članovi glumačke postave, Mark Hamill, Carrie Fisher i Harrison Ford. U listopadu je producentica Kathleen Kennedy objavila da će scenarij pisati Lawrence Kasdan koji će zamijeniti Oscarovca Michaela Arndta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter