Novi prostori za Mendulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskoro punoljetno, 17-godišnje Društvo kulturno umjetnickog stvaralaštva Mendula vratilo se u vrtic, rekla je osnivacica i prva predsjednica Društva Sonja Sacco na svecanom otvorenju novih Mendulinih prostorija u zgradi nekadašnjeg medulinskog djecjeg vrtica, koje je okupilo velik broj Medulinaca.

Otvorenje su svirkom roženica najavili clanovi Serdo Valic i Miho Orlic, a vrpcu je prerezala mala Sara, najmlada clanica Mendule.

- Želimo da ovaj prostor bude za sve, da bude duša Medulina za stare i mlade. Svi su clanovi pomogli u velikom poslu obnove prostora koji nam je dodijelila opcina Medulin, rekao je predsjednik Mendule Saša Leveric.

Nova zgrada Mendule, najvece udruge za kulturu, treba postati medulinski dom kulture, najavio je nacelnik Goran Buic dodajuci da su novom zgradom Mendule utrti temelji ocuvanju kulturne baštine, osobito kroz poducavanje najmladih.

U adaptiranoj ce zgradi biti smještene sve sekcije osim plesne, koja ce ostati u prostorima u centru Medulina. Mendula ima više od 200 aktivnih clanova, a od toga je stotinjak djece. Ima sekciju za ocuvanje kulturne baštine, organizira glazbene tecajeve sintesajzera, klavira, elektricne gitare i bubnjeva, ima orkestar limene glazbe, folklornu sekciju u koju spadaju plesaci i sviraci te mješovitu klapu Škerac, a nedavno je osnovana i mala djecja klapa.


Podijeli: Facebook Twiter