Novi prostori Udruzi paraplegičara i tetraplegičara

Svečano otvorenje novih prostora udruge (M. MIJOŠEK)
Svečano otvorenje novih prostora udruge (M. MIJOŠEK)

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije dobila je nove prostore za rad na adresi Prolaz svetog Nikole 6 (preko puta gradske pisarnice) koje im je dodijelio Grad Pula. Tim je povodom održano svečano otvorenje novih prostorija udruge koje je osobno otključao gradonačelnik Boris Miletić, a na vanjski zid postavljena je i ploča s nazivom udruge. Miletić im je poželio uspješan rad, kazavši da će im Grad, kao i dosad, biti podrška i partner.     

Predsjednik udruge Željko Kladušan izrazio je zadovoljstvo što će udruga, nakon osam godina čekanja, useliti u nove prostore, a koji će, rekao je, dati novi uzlet radu.

- Dosad smo radili kod mene u stanu, bilo je teško i novi prostori nam puno znače, rekao je Kladušan i dodao da su prostore uspjeli urediti uz veliki trud i pomoć Županije. Riječ je o samostalnoj, neprofitnoj, nevladinoj, interesnoj i humanitarnoj udruzi paraplegičara, tetraplegičara i drugih osoba koje imaju spinalno oštećenje i njihovih bliskih srodnika. Prema saznanjima udruge, u Istarskoj županiji ima više od 80 osoba s paraplegijom, tetraplegijom, paraparezom ili tetraparezom kao posljedicom spinalne ozljede. Pretpostavka je da je pravi broj mnogo veći, a najviše ih je u Puli. (N. SOFTIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter