Novi prostor Centru za mir i razvoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostor bivše Odjece-Stela na pulskoj rivi, u Flaciusovoj 18, dan je na uporabu Europskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija, na neodredeno vrijeme i bez naknade.

Kako doznajemo od Branke Orlic, regionalne koordinatorice Centra, uskoro bi trebalo poceti i njegovo preuredenje. Centar, cije je privremeno sjedište u prostorima Politehnike, pocetkom mjeseca je dao zahtjev za izdavanjem suglasnosti za adaptaciju poslovnog prostora na rivi od 297 cetvornih metara.

Kako veli Orlic, preuredenje ce, nakon ishodovanja svih potrebnih dozvola i papira, trajati barem šest mjeseci. Uredit ce se veliki multimedijalni prostor te šest ucionica, s tim da ce se prostor otvoriti i prema Kapitolinskom trgu.



Inace, Europski centar za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija osnovan je 1980. godine rezolucijom UN-a. Njegov Regionalni centar u Puli, prvi takve vrste u Hrvatskoj, osnovan je odlukama Istarske županije i Grada Pule lani i to nakon potpisivanja sporazuma o suradnji ECPD-a s Visokom poslovno-tehnickom školom, Politehnikom Pula.

Centar ce se baviti organizacijom i izvodenjem medunarodnih postdiplomskih studija, specijalistickim, masters i doktorskim studijima kao i razvojnim istraživanjima.


Podijeli: Facebook Twiter