Novi prometni režim zbog postavljanja plinovoda i optičkog kabela

Radovi će se izvoditi po fazama uz privremenu regulaciju prometa
Radovi će se izvoditi po fazama uz privremenu regulaciju prometa

S današnjim danom u Poreču počinje postavljanje plinske i elektroničke komunikacijske mreže, u zajedničkom rovu uz plinovod za naknadne potrebe uvlačenja svjetlovodnog kabela za dio područja grada Poreča 3. Radovi će se izvoditi po fazama uz privremenu regulaciju prometa. U Ulici V. Cara Emina promet će teći jednim trakom iz smjera M. Vlašića, dio ulica I. Matetića Ronjgova i D. Gervaisa bit će zatvoren za promet u oba smjera, kao i Rovinjska ulica od M. Vlašića do Tarske te od Tarske do Vrsarske, dok će se od Vrsarske do Motovunske moći prometovati jednim trakom u smjeru sjevera. Tarska i Ulica 30. travnja potpuno će se zatvoriti, Motovunskom će se od Rovinjske do Pazinske prometovati jednim trakom, dok će od Pazinske do Pulske biti zatvorena za promet u oba smjera. Potpuno će se zatvoriti i Pazinska ulica. Iz porečke gradske uprave javljaju da se završetak radova očekuje do početka prosinca.

Proširenje kanalizacijske mreže

Nakon ljetne stanke ponovno će se intenzivirati i građevinski radovi na proširenju i rekonstrukciji kanalizacijske mreže u Poreču. Angažirat će se dodatne radne ekipe i gradilišta opremiti potrebnom mehanizacijom, a o privremenoj regulaciji prometa građani će biti pravovremeno i detaljno obaviješteni, javljaju iz Grada.

Riječ je o EU-projektu "Poreč" koji se sufinancira novcem iz europskih fondova a u njegovu se realizaciju krenulo radi unaprjeđenja zastarjelog sustava odvodnje i sve većih potreba za očuvanjem okoliša i zaštitom prirodnih resursa. Vrijednost je projekta oko 67,2 milijuna eura, od čega EU pokriva gotovo 50 milijuna ili 75 posto. Gradnja je počela u naseljima Bolnica, St. Vergotini, Kukci, Nova Vas i Brčići, Musalež, Gulići, Mugeba, Radoši, Žbandaj, Mihatovići, St. Vodopija i Bašarinka te Stari Červar. Glavni kolektori grade se u naseljima Mugeba, Valkarin, St. Diklić, Musalež i Radmani.

Rekonstrukcija glavnog kolektora

Do kraja godine planira se otvaranje gradilišta u naseljima Buići, Magrini i Blagdanići, Radmani, Hena - Molindrio, Grbinovica, St. Portun, Cancini, Varvari te na Peškeri. Na užem gradskom području započet će rekonstrukcija postojeće kanalizacijske mreže, odnosno glavnog kolektora od Vinarskog podruma do Materade, koji prikuplja i odvodi otpadne vode s cijele aglomeracije Poreč sjever na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Rekonstrukcija kolektora obavljat će se u dionicama, a radovi na području Materade nastavit će se kod hotela Valamar Pinia te kod samog Vinarskog podruma (zgrada banke). Planirano je da se tijekom listopada i studenog radi u Partizanskoj ulici, u naselju Mate Balota do spoja na Ulicu Mate Vlašića, na Šetalištu A. Restovića te u Ulici Gašpara Kalčića. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter